AcasăECONOMIEAcordarea voucherelor de vacanţă ar urma să fie SUSPENDATĂ. Ce efecte ar...

Acordarea voucherelor de vacanţă ar urma să fie SUSPENDATĂ. Ce efecte ar avea măsura

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Guvernul are planuri de a suspenda voucherele de vacanță pentru anul 2024, și de a modifica condițiile și valoarea acestora pentru 2025 și 2026. În conformitate cu noile reguli, instituțiile publice vor acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei doar celor cu venituri lunare nete de până în 8.000 de lei.

Pentru personalul militar, polițiști, inclusiv cei din penitenciare și pentru personalul instituțiilor de apărare, voucherele se vor transforma în decontarea cheltuielilor turistice în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, dar această decontare se suspendă și ea în 2024.

Reprezentanții din industria turismului avertizează că eliminarea sau suspendarea voucherelor de vacanță sau înlocuirea acestora cu bani va avea un impact negativ semnificativ, estimându-se o scădere de 35%-50% a încasărilor din turism. Aproximativ 20% dintre beneficiarii actuali ai voucherelor nu își vor mai putea permite să călătorească în vacanță, în timp ce alți 20% ar putea alege să plece în străinătate.

Agențiile de turism subliniază că cei care primeau vouchere de vacanță obișnuiau să cheltuiască sume suplimentare considerabile în timpul călătoriilor lor, ceea ce va agrava impactul negativ asupra industriei turismului, estimându-se o prăbușire de 50% a turismului intern și posibile falimente ale multor firme din acest sector.

Specialiștii avertizează, de asemenea, că transformarea voucherelor în decontarea cheltuielilor va duce la incertitudini în ceea ce privește fiscalizarea acestor sume și va afecta scopul inițial al acordării voucherelor de vacanță.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri