AcasăACTUALAtenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanţă. A fost emis...

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanţă. A fost emis cod roşu de vreme nefavorabilă în Grecia

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde este în vigoare un Cod roşu de ploi abundente, intensificări ale vântului, descărcări electrice, după intensificarea efectelor ciclonului Daniel.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie (EMY), pe fondul intensificării efectelor ciclonului ”Daniel”, a emis un nou cod roşu de vreme nefavorabilă, care va afecta majoritatea regiunilor, până joi.

Aversele însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, inundaţii, scăderi bruşte de temperatură – de 6 până la 8 grade Celsius, se vor manifesta pe întreg teritoriul ţării, astfel:

– miercuri: ploi abundente şi furtuni se vor înregistra în regiunile Epir, Tesalia, Sterea centrală şi de est (în principal prefecturile Evrytania, Fthiotida şi Viothia), Macedonia centrală (prefecturile Pieria, Imathia şi Halkidiki) şi Attica (în principal zona de sud şi de coastă), estul şi sudul peninsulei Peloponez, insula Evia, insula Creta, insulele Sporade şi insulele Ciclade.

– joi: sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în regiunile Tesalia, Sterea centrală şi de est (în principal prefecturile Fthiotida şi Viothia), insula Evia şi insulele Sporade.

Cum puteţi cere ajutor

Informaţiile actualuzate referitoare la evoluţia fenomenelor meteorologice sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Meteorologie din Grecia (www.emy.gr).

Secretariatul General al Protecţiei Civile din Grecia a emis un set de recomandări şi măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariţia fenomenelor meteorologice severe, disponibil pe site-ul civilprotection.gov.gr.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.rohttps://salonic.mae.rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri