AcasăACTUALCâinii fără stăpân au atacat gospodăria unui bărbat din Scorniceşti. 27 de...

Câinii fără stăpân au atacat gospodăria unui bărbat din Scorniceşti. 27 de animale, ucise (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Un fermier din Scorniceşti este terorizat de o haită de câini care îi atacă animalele şi, astăzi, a fost atacat chiar el. Bărbatul mărturiseşte că nu mai puţin de 27 de animale au fost ucise de câinii fără stăpân şi se declară nemulţumit de faptul că autorităţile locale nu intervin.

Costin Radu a povestit că este vorba despre trei-patru câini fără stăpân, care sunt hrăniţi de angajaţii unei societăţi din vecinătatea fermei sale. Atacurile maidanezilor au început în urmă cu două săptămâni şi au culminat în această dimineaţă, cu un atac chiar asupra bărbatului.

„Acum două săptămâni, au omorât două oi sau s-au dus ai mei, le-au spus paznicilor unei societăţi din vecinătate care situația şi să închidă câinii. În dimineaţa zilei de 22 august, au venit aici în curte la mine, mi-au omorât unspezece animale și şase le-au spintecat în două.  Am sunat la 112, au venit doctori, au constatat, a venit poliția, s-a dus peste cei de la societatea respectivă și au spus că nu-s câinii lor, că-s câinii primăriei, că ei doar le dau să mănânce, dar nu sunt microcipaţi, nu sunt ai lor, dar câinii stau la ei în curte. A venit domn’ primar, s-a uitat p-aici și a plecat. Toată lumea a venit și cum au venit, așa au și plecat”, a declarat bărbatul.

În total, 27 de oi au fost ucise de maidanezi, prejudiciul fermierului ajungând la aproape 3.000 de euro.

„În dimineața asta, la ora şase și ceva, au venit din nou câinii, au sărit gardul, mi-au omorât încă vreo 11 oi. M-au atacat şi pe mine, abia m-am salvat, m-am lovit la spate. A venit şi ambulanța şi am primit îngrijiri medicale. A venit poliția, dar a rămas iar în pom”, mai spune Costin Radu.

 Primar: Noi putem să intervenim

Contactat telefonic, primarul oraşului Scorniceşti Daniel Tudor a declarat că serviciul din subordinea administraţiei locale nu poate interveni într-o astfel de situaţie. El sugerează ca soluţie o vânătoare organizată e Asociaţia Judeţeană (AJVPS) pentru eliminarea maidanezilor.

„Sunt niște câini sălbatici, nu sunt revendicaţi de nimeni și sunt într-o zonă de pădure. Noi putem să intervenim. Aici, local, în oraș, dacă are unul în curte, mă duc să i-l tranchilizez că nu poate să-l mai prindă, să-l lege. Adică nu pot la nivelul ăsta să alerg în pădure. Am vorbit și la poliție astăzi, o să fac o adresă şi către Poliția Animalelor și către Fondul de vânătoare, către AJVPS, poate organizează-o pe vânătoare în sensul ăsta, că ei sunt pe fond de vânătoare acuma. Asta ar fi soluţia din punctul meu de vedere”, a declarat Daniel Tudor.

O anchetă a fost deschisă şi de poliţişti.

„Am fost sesizați! Colegii fac verificări, iar în funcție de rezultat dispun măsurile care se impun”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri