AcasăACTUALCoaliţia de guvernare impune introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri...

Coaliţia de guvernare impune introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaţionale

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Preşedintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunțat, aseară, într-o postare pe Facebook, că „după negocieri extrem de dure” premierul Ciolacu a impus în coaliţie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaţionale care prin „celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale”.

Este vorba de propunere PSD care prevede că, dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri, se plătește 1% pe cifra de afaceri.

„Faci profit aici, plătești impozit aici! După negocieri extrem de dure premierul Ciolacu a impus în Coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaționale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscală exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale”, scrie senatorul PSD.

Discuțiile pe tema impozitării multinaționalelor se poartă de mult timp, însă în ultima perioadă acestea au fost reluate mai intens.

În urmă cu o zi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că este acord cu impozitarea multinaţionalelor pe cifra de afaceri şi că, în calitate de „om de stânga”, este de acord cu taxa pe lux. Ministrul a explicat că, dacă România nu se va încadra în ţinta de deficit, va plăti o amendă de 0,5% din PIB, iar acest lucru ar afecta lucrările mari de infrastructură.

Tensiuni în coaliţie pe tema impozitării cifrei de afaceri

Din 2022, în interiorul Coaliției a fost tensiuni pe tema impozitării cifrei de afaceri. Propusă de PSD sub forma unei taxe de solidaritate inițial procentul de impozitare a cifrei de afaceri era de 0,5% însă UDMR și PNL s-au opus la vremea respectivă.

La vremea respectivă, președintele PSD Marcel Ciolacu pleda pentru impozitarea cifrei de afaceri.

„Sunt în jur de 320 de companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro în România. Se plătește în media cam 0.8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plătește mai puțin decât la microîntreprinderi care plătesc 1%. Noi am venit și am prezentat că în acest moment este impozitată mult prea mult munca și trebuie să găsim un echilibru și cu impozitarea capitalului. Noi am propus să se creeze un echilibru și din punctul meu de vedere 0.8% impozit pe profit mi se pare prea puțin și ca să se creeze o dublă impozitare am propus o taxare la cifra de afaceri astfel încât să nu mai exportăm din România profitul”, susținea Marcel Ciolacu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri