AcasăACTUALCristian Cioacă este liber. Ce a spus la ieşirea din penitenciar (VIDEO)

Cristian Cioacă este liber. Ce a spus la ieşirea din penitenciar (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Tribunalul Argeș a decis marți, 22 august, eliberarea condiționată a fostului polițist Cristian Cioacă. Decizia instanței este definitivă și a fost pusă în aplicare marţi la amiază.

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, în 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu. Înainte de condamnare finală, Cioacă mai executase alte 449 de zile de arest preventiv.

Cristian Cioacă a ieșit din penitenciar. „Today is the first day of the rest of my life. Plecând de aici, vă imaginați că voi trăi”, a spus acesta jurnaliștilor care îl așteptau în fața penitenciarului Mioveni. (în trad – astăzi e prima zi din restul vieții mele).

Pe lângă zilele de închisoare executate, potrivit datelor din dosar, 480 de zile a câștigat Cioacă pentru „condiţii necorespunzătoare de detenție”, iar alte 712 zile i s-au considerat executate ca urmare a muncii prestate. Elodia a dispărut în 2007, iar trupul său nu a fost găsit nici până în prezent. Cristian Cioacă se află în închisoare de pe 18 iunie 2014 și, potrivit datelor din dosarul privind liberarea condiționată, executarea pedepsei ar urma să expire pe 2 august 2028.

Încarcerat în Penitenciarul Mioveni, Cioacă a înaintat prima cerere privind liberarea condiționată la începutul acestui an. Judecătoria Pitești și mai apoi Tribunalul Argeș s-au opus ieșirii din închisoare pentru bună purtare a fostului polițist. I s-a stabilit termen pentru introducerea unei noi solicitări luna mai, anul curent, potrivit Libertatea.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri