AcasăACTUALExplozia de la depozitul GPL | Procurorii DNA fac percheziţii la sediul...

Explozia de la depozitul GPL | Procurorii DNA fac percheziţii la sediul ISU

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Procurorii DNA – Secția militară desfășoară o anchetă în legătură cu controalele efectuate la stația GPL din Crevedia. Aceștia au ridicat documente de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița într-o acțiune desfășurată miercuri dimineață. Deocamndată, ancheta se concentrează asupra faptelor, nu a persoanelor.

ISU Dâmbovița trebuia să ia măsuri suplimentare în anul 2020, după ce au retras autorizația de securitate la incendiu a stației GPL. Surselor judiciare citate de g4media.ro, dezvăluie că pompierii aveau responsabilitatea să sigileze depozitul și să se asigure că acesta a fost închis corespunzător, nu doar în teorie.

În 2020, ISU a retras autorizația depozitului GPL, însă a subliniat că nu a avut autoritatea de a opri activitatea acestuia.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a deschis două dosare legate de autorizarea stației GPL de la Crevedia. Aceste dosare sunt în faza „in rem”, nefiind încă nicio persoană considerată suspectă.

Dosarele investighează presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de beneficii ilegale pentru funcționarii publici implicați în autorizarea stației GPL din Crevedia.

Unul dintre dosare pare să se concentreze pe angajații ISU care au efectuat verificările la stația GPL în anul 2020.

Procurorii au început să adune documente de la diverse instituții, inclusiv ISU, primărie, prefectură, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), precum și Registrul Comerțului.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri