AcasăACTUALIohannis: Consumul de droguri în şcoli, pe ordinea de zi a următoarei...

Iohannis: Consumul de droguri în şcoli, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Prezent la ceremonia de inaugurare a noului an școlar la Şcoala Gimnazială nr. 162 din București, alături de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi primarul sectorului 1, Clotilde Armand, preşedintele României, Klaus Iohannis, a comunicat că a luat decizia de a include problema consumului de droguri în rândul tinerilor pe agenda următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Președintele României a subliniat că fenomenul alarmant al consumului de droguri printre tineri devine o preocupare tot mai mare pentru societatea românească.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.

Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat șeful statului.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri