AcasăACTUALNereguli găsite la un celebru restaurant cu fructe de mare. Au fost...

Nereguli găsite la un celebru restaurant cu fructe de mare. Au fost aplicate amenzi

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 140.000 de lei în urma unor inspecții efectuate la Taverna Racilor Herăstrău. Aceste controale au relevat o serie de nereguli, printre care produse expirate, condiții insalubre și prezența muștelor. De asemenea, s-a descoperit că localul nu deținea autorizație de funcționare din partea Primăriei. Ca urmare a acestor abateri repetate, unitatea ar putea fi închisă temporar pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și un an.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea București-Ilfov au emis un comunicat de presă marți, în care au anunțat că în perioada 1 iunie – 15 septembrie au desfășurat mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău. Inițial, aceasta era administrată de SC Nedsea SRL, iar ulterior de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Primul control, desfășurat pe 1 iunie, a condus la aplicarea unor amenzi în valoare de 25.000 de lei, la oprirea definitivă de la comercializare a 156 de kilograme de produse alimentare și la închiderea temporară a unității până la remedierea deficiențelor.

„Ulterior, a fost verificată măsura dispusă de oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor și s-a constatat că aceasta nu a fost respectată. Societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unității”, au precizat reprezentanții CRPCR.

În data de 3 iunie, s-a constatat că deficiențele au fost remediate.

Următoarea inspecție la aceeași unitate a avut loc pe 22 iunie, când s-au aplicat amenzi în valoare de 75.000 de lei, s-au oprit definitiv de la comercializare 84 de kilograme de produse alimentare și s-a închis temporar unitatea până la remedierea problemelor. Totodată, s-a propus suspendarea temporară a activității pentru o perioadă de la șase luni la un an, din cauza abaterilor repetate și a practicilor comerciale incorecte.

În data de 28 iunie, s-a emis decizia nr. 259 privind închiderea temporară a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL.

În 24 iunie, s-a efectuat un alt control, iar comisarii de la Protecția Consumatorilor au constatat că unitatea funcționa acum sub numele de SC Commercial Diplomatic Club SRL. În urma inspecției, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 15.000 de lei, s-au oprit definitiv de la comercializare 186 de kilograme de produse alimentare neconforme și s-a închis temporar unitatea până la remedierea problemelor, inclusiv cele legate de agregatele frigorifice.

Ultimul control la această unitate, administrată de SC Commercial Diplomatic Club SRL, a avut loc la data de 15 septembrie. În urma acestei inspecții, s-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 560 de produse alimentare neconforme și s-a închis temporar unitatea până la remedierea deficiențelor. De asemenea, s-a propus suspendarea temporară a activității pentru o perioadă de la șase luni la un an din cauza abaterilor repetate.

Reprezentanții CRPCR au declarat că vor transmite adrese către Primăria.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri