AcasăACTUALPărinţi scandalizaţi de o profesoară fără sutien

Părinţi scandalizaţi de o profesoară fără sutien

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

O profesoară de desen din judeţul Botoşani a reuşit să scandalizeze o întreagă comunitate, iar părinţii cer măsuri dure, sub anonimat, după ce a ieşit la iveală o filmare în care aceasta apare fără sutien.

Clipul în care apare profesoara, recunoscută în domeniul artelor vizuale atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a fost filmat în 2011 şi a ajuns în finala Premiului Internaţional “Arte Laguna” din 2011 de la Veneţia.

Cadrul didactic predă la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona. Unul dintre părinţi susţine că şi-a surprins fiul „în timp ce urmărea pe ascuns un filmuleţ pe internet în care profesoara sa de educaţie plastică apare complet dezbrăcată în nişte posturi indecente, nepotrivite unui cadru didactic”.

Ulterior, după ce s-au consultat între ei, un grup de părinţi a hotărât că se impun măsuri drastice în acest caz. Oamenii au sesizat conducerea liceului şi ameninţă că, dacă profesoara rămâne la catedră, își vor transfera copiii la alte unități de învățământ.

„Noi suntem oameni simpli de la țară, trăim din munca câmpului și recunoaștem că nu ne pricepem la artă, dacă a-ți expune zonele intime în public înseamnă artă. Dar ne străduim să ne creștem copiii în frica lui Dumnezeu, cu bun simț și rușine și încercăm să-i protejăm de tot ceea ce i-ar afecta la această vârstă. Credem că un cadru didactic trebuie să fie un model de comportament, de aceea ni se pare total nepotrivit ca această persoană să mai apară la catedră în fața copiilor noștri. (…) Sperăm că se va ține cont de doleanțele noastre, în caz contrar vom face un efort de a ne transfera copiii la școlile din oraș”, susțin părinții revoltați.

Arta nu poate fi înţeleasă de oricine

Profesoara în cauză, M.A. este recunoscută în domeniul artelor vizuale de peste 15 ani și face parte din Uniunea Artiștilor Plastici din România din anul 2011. De-a lungul timpului, aceasta a participat la numeroase expoziții în țară și în străinătate, dar şi la diferite concursuri prezidate de experți în domeniu, de unde s-a întors și cu premii importante.

Profesoara explică faptul că imaginile la care părinții fac referire sunt o mostră de „performance body art” şi reprezintă o îmbinare între mișcare, culoare și scenografie.

Imaginile în cauză surprind o scenă de dans. Alături de personajul principal, sunt două manechine îmbrăcate în straie specifice unor femei din mediul rural din perioada comunistă. În momentul în care a fost filmat clipul profesoara nu era în învăţământ.

Părinţii au depus sesizări atât la conducerea liceului cât şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Directorul unităţii de învăţământ susţine că se va face o anchetă în acest caz. Sesizarea a fost adresată și Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), care a demarat la rândul său o cercetare disciplinară, potrivit monitorulbt.ro.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri