AcasăACTUALPrima mărturie a femeii gravide operate de hernie, la Târgu Jiu (VIDEO)

Prima mărturie a femeii gravide operate de hernie, la Târgu Jiu (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Pacienta gravidă în vârstă de 35 e ani care a fost operată de hernie, la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, mărturiseşte într-un clip video transmis presei de reprezentanţii unităţii medicale că nu ştia că este însărcinată.

Mai mult, femeia spune că a avut menstruaţie normală, până în urmă cu o lună.

Ea îi mulţumeşte medicului care a făcut intervenţia chirurgicală, deşi preţ de aproximativ patru zile, de sambata până marţi, nu i s-a facut nicio investigatie medicală, nici măcar un ecograf, în aceste condiţii fiind supusă unei operaţii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, a precizat că i s-au făcut analize la sânge.

„Efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţin că efectuarea unei ecografii nu ar fi fost relevantă pentru depistarea sarcinii, „având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale”.

„Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventrație abdominală.

Statistic vorbind, în una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conștientă de prezența fătului și află că este însărcinată când se declanșează travaliul”, a mai declarat Mihaela Ţicleanu.

Mai multe anchete au fost anunţate în acest caz.

„Va fi demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor și procedurilor medicale în acest caz. De asemenea, au fost sesizate DSP Gorj, Colegiul Medicilor Gorj și ANMCS”, a conchis reprezentantul spitalului.

Şi poliţiştii au deschis un dosar.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri