AcasăACTUALReguli noi cu privire la o plantă care afectează mii de români....

Reguli noi cu privire la o plantă care afectează mii de români. Cei care nu o taie riscă pedepse

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Proprietarii de terenuri care nu le curăță de ambrozie vor fi amendați, iar plantele vor fi tăiate de autorități, anunță spune vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României, deputatul Florian-Emil Dumitru.

Amenzile pentru prezența ambroziei sunt, încă, foarte greu de aplicat deținătorilor și administratorilor de suprafețe pe care a fost identificată această plantă.

Autoritățile trebuie să îi someze pe aceștia cel târziu până la data de 5 iunie, pentru a-i putea amenda ulterior. Tot conform actualei legislații, chiar dacă proprietarul este amendat și nu își curăță suprafața, autoritățile nu pot interveni, ca în alte țări, pentru a înlătura ambrozia.

“Aici e nevoie de alocarea de fonduri către autoritățile administrației publice locale pentru a exista acea intervenție rapidă din partea unor firme specializate sau servicii publice de a distruge această plantă problemă, dacă nu există disponibilitate din partea proprietarilor, urmând ulterior să se îndrepte împotriva proprietarilor de a recupera sumele cheltuite pentru distrugerea ambroziei. Nu cred că încălcăm dreptul de proprietate, proprietarul are drepturi, dar are și în îndatoriri”, spune vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Parlamentul României, deputatul Florian-Emil Dumitru.

Deputatul Florian-Emil Dumitru a precizat pentru Radio Timișoara că schimbările legislative referitoare la ambrozie, inițiate în cadrul Comisiei, vor fi deja aplicabile la începutul primăverii anului viitor.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri