AcasăACTUALŞcoli şi instituţii închise din cauza unui virus mortal

Şcoli şi instituţii închise din cauza unui virus mortal

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Autoritățile din sudul Indiei încearcă să țină sub control o epidemie mortală. Din acest motiv au fost închise școli, oficii publice și centre religioase. De asemenea autorităţile au intensificat testarea din cauza focarului mortal de virus Nipah din Kerala. În zona de risc a fost suspendat și transportul public.

Cel puțin doi oameni au murit în urma infecției cu virusul Nipah. Până acum, în Kerala, peste 700 de persoane au fost identificate ca fiind contacte apropiate și sunt testate pentru virus, a declarat miercuri ministrul sănătății al statului, Veena George. Dintre acestea, 77 sunt considerate „cu risc ridicat”.

Oamenilor li s-a cerut să rămână acasă și să își monitorizese starea de sănătate. Autoritățile din Kozhikode au închis unele școli din district, iar șapte sate au fost declarate „zone puse în carantină”.

Nu există niciun vaccin pentru acest virus care ucide până la 75% dintre oamenii infectați. Se transmite de la animale la oameni, direct între oameni și prin alimente contaminate. Simptomele încep adesea cu o durere de cap și somnolență, dar se poate ajunge la comă în câteva zile.

Kerala s-a mai confruntat cu o epidemie mortală a virusului Nipah în 2018. 77 de oameni au murit atunci. Peste 230 de persoane au fost testate în acea perioadă, în timp ce autoritățile au luat măsur stricte pentru a limita răspândirea. 300 de persoane au fost ținute sub supraveghere în 2019, după ce un bărbat a fost diagnosticat ca având virusul. Statul Kerala s-a mai confruntat cu un focar și în 2021, iar atunci un băiat de 12 ani a murit.

Virusul Nipah a fost identificat pentru prima dată în timpul unui focar din 1998-1999 în Malaezia, unde aproape 300 de persoane au fost infectate și peste 100 au murit. Virusul a fost numit după satul Kampung Sungai Nipah din Malaezia, unde crescătorii de porci au contractat boala.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri