AcasăACTUALSpaţii de protecţie a populaţiei amenajate de Ministerul Apărării la Tulcea (GALERIE...

Spaţii de protecţie a populaţiei amenajate de Ministerul Apărării la Tulcea (GALERIE FOTO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministerul Apărării Naţionale a început marţi lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru din judeţul Tulcea.

„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naţionale a început marţi, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din judeţul Tulcea”, a transmis MApN.

Lucrările sunt executate de un detaşament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acţionează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum şi pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente, precizează sursa citată.

Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 metri lungime, 2 metri lăţime (la interior) şi 1,5 metri înălţime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităţilor locale ale comunei Ceatalchioi.

Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje Ro-Alert în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri fiind transmis un prim mesaj, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Mesajul a fost transmis în jurul orei 01.00 populaţiei din oraşul Isaccea şi din comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Decizia privind emiterea unor mesaje Ro-Alert în cazul atacurilor ruseşti asupra porturilor dunărene din Ucraina a fost luată la finele săptămânii trecute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce autorităţile au confirmat că elemente dintr-un aparat de zbor care poate fi asimilat unei drone ruseşti au căzut pe teritoriul comunei tulcene Ceatalchioi.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri