AcasăACTUALVeşti pentru cei cu poliţe RCA la Euroins. Cu cât se prelungeşte...

Veşti pentru cei cu poliţe RCA la Euroins. Cu cât se prelungeşte valabilitatea

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de OUG prin care propune prelungirea cu trei luni a valabilității polițelor de asigurare RCA emise de Euroins. Astfel, noul termen de valabilitate este 8 decembrie.

Motivul acestei modificări care vizează asiguraţii Euroins ar fi existența unui ”real pericol în ceea ce privește scăderea gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a parcului național auto”, potrivit proiectului de OUG.

Inițial, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea denunțării polițelor emise de compania Euroins cu 90 de zile, până pe 8 decembrie. Termenul vechi era 8 septembrie. Informația a fost furnizată în exclusivitate la Euronews de Valentin Ionescu, director general Sector Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară.

”Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a explicat directorul general din cadrul ASF, la Euronews România.

Au fost denunţate puţine poliţe Euroins

Ionescu a motivat că propunerea a fost făcută pentru ca ASF să vină în întâmpinarea persoanelor care dețin poliție de asigurare Euroins, compania care a intrat în faliment.

”Să venim cu soluții, pentru că erau mai multe polițe care rămâneau în vigoare la începutul lunii septembrie. Au fost denunțate destul de puține, că vorbim de denunțare în această perioadă. În urma analizelor făcute, în urma schimbului de informații pe care noi le-am avut cu Fondul de Garantare, văzând că nu sunt foarte multe denunțări și că rămân, totuși, multe polițe în vigoare, am venit după analiza pe care am făcut-o internă, am venit cu această propunere de prelungire a denunțării polițelor în loc de 8 septembrie, să avem 8 decembrie. Deci încă 90 de zile. Repet, dacă acest proiect va trece și va fi promovat”, a mai precizat reprezentantul ASF.

Valentin Ionescu a mai precizat că ASF a făcut această propunere, iar Ministerul de Finanțe promovează proiectul pentru a fi aprobat de Guvern.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri