AcasăACTUALZeci de izvoare şi fântâni amplasate pe domeniul public au apa mizerabilă

Zeci de izvoare şi fântâni amplasate pe domeniul public au apa mizerabilă

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Analizele realizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în ultimele două luni arată că în zeci de oraşe şi comune apa din izvoarele şi fântânile amplasate pe domeniul public nu este conformă. Au fost constatate depăşiri ale valorilor microbiologice şi/sau fizico-chimice.

Printre probele neconforme din judeţul Alba se numără şi cea recoltată şi analizată în luna iulie pe izvorul denumit „Mănăstirea Râmeţ”.

Conform unei statistici date publicităţii vineri de DSP Alba, analizele realizate în lunile iulie şi august arată că 28 de izvoare şi 24 de fântâni amplasate pe domeniul public au parametri neconformi, fiind constatate depăşiri ale valorilor microbiologice şi/sau fizico-chimice.

Astfel, analizele realizate în ultimele două luni pe probe din apa prelevată din fântâni publice din 14 localităţi arată că în zece dintre acestea apa nu este conformă standardelor.
Probe neconforme de apă au fost descoperite în localităţi precum Ighiu, Cricău, Valea Lungă, Săliştea, Hopârta, Pianu, Spring, Cut şi Cugir.

Şi în ceea ce priveşte izvoarele amplasate pe domeniul public al judeţului Alba s-au constatat, în ultimele două luni, depăşiri ale valorilor microbiologice şi/sau fizico-chimice în cazul a 28 de puncte din care au fost recoltate probe de apă. Este vorba despre izvoare din oraşe şi comune precum Mogoş, Ciuruleasa, Rimetea, Livezile, Cugir, Săliştea, Dostat, Valea Lungă, Baia de Arieş, Lupşa, Posaga, Blaj, Vinţu de Jos, Teiuş, sau Unirea.

Printre probele neconforme se numără şi cea recoltată şi analizată în luna iulie pe izvorul denumit „Mănăstirea Râmeţ”.

Pe de altă parte, analizele arată că analizele au ieşit în parametri pentru apa din izvoare din localităţi precum Alba Iulia, Zlatna, Avram Iancu, Sălciua, Spring sau Ohaba.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat pentru News.ro că în urma constatărilor privind rezultatele analizelor pe probe din sursele publice de apă, DSP trimite avertizări către primăriile unităţilor administrativ-teritoriale unde apa este neconformă, iar aceste primării au obligaţia să monteze plăcuţe prin care anunţă populaţia că apa nu este potabilă.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri