AcasăPOLITICĂ10 membri USR vor să preia şefia partidului

10 membri USR vor să preia şefia partidului

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Uniunea Salvaţi România anunţă luni că 10 membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR până duminică noaptea, la ora 24.00, în termenul stabilit. Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, care a intra în cursa pentru şefia partidului, a transmis că refuză să stea cu mâinile în sân şi să privească cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii.

Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, iar pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

Potrivit USR, lista candidaţilor înscrişi este:

1. Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş
2. Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti
3. Radu Mihai Hossu – 38 ani, Braşov
4. Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova
5. Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj
6. Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora
7. Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj
8. Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj
9. Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6
10. Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanţa

USR precizează că fiecare dintre candidaţi a prezentat, pe scurt, un program politic prin care îşi doreşte să pregătească partidul pentru viitoarele competiţii electorale.

”Haideţi să salvăm democraţia din România! Nu vă pierdeţi speranţa! Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi la Câmpulung. În acest moment, România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel naţional. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenţi. În plus, românii sunt patrioţi şi solidari. Aşa că sunt sigură că democraţia va fi salvată”, a afirmat Elena Lasconi, candidat la preşedinţia USR.

”Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ţinuţi de 35 de ani şi să fim aproape de cei dragi. Dar ne-aţi spus că asta nu ajunge. Contează şi cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. Ştim că aveţi pretenţii mari de la noi. Dacă ar fi fost altfel, v-aţi fi mulţumit cu o minciună reîncălzită o dată la 4 ani şi 100 de lei pentru un vot, din banii care tot vouă v-au fost furaţi. Mulţumim că ne-aţi tras de mânecă! Aşa arată o comunitate căreia îi pasă. Trebuie să stăm alături din nou, cu toţii. Cei care credem că nu suntem singurii deştepţi din univers. E momentul să vă spunem celor care ne-aţi criticat: alăturaţi-vă şi ajutaţi-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi”, a transmis Cristian Seidler, candidat la preşedinţia USR.

Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, candidaţii au posibilitatea să le explice colegilor ce planuri propun pentru USR în următoarele luni. Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie, precizează USR.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, şi-a anunţat, duminică după-amiază, candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR. Aceasta le-a transmis colegilor că îşi asumă şi candidatura pentru preşedinţia României.

Lasconi a câştigat un nou mandat de primar cu peste 60% dintre voturile exprimate.

Primarul din Timişoara, Dominic Fritz, primul care s-a arătat dispus să candideze la preşedinţia USR a anunţat că nu-şi doreşte şi candidatura la preşedinţia României, potrivit news.ro.

 

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri