AcasăACTUALAcuzaţii fără precedent: Episcopia ar promova preoţi homosexuali

Acuzaţii fără precedent: Episcopia ar promova preoţi homosexuali

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Episcopia Ortodoxă Oradea este în mijlocul unui scandal serios legat de promovarea unor preoți presupus a avea orientare homosexuală în poziții importante, în ciuda învățăturilor Bisericii, potrivit informațiilor din ziarul Bihoreanul.

Preotul Ciprian Mega a adus la cunoștința superiorilor o conversație cu conotații sexuale desfășurată pe WhatsApp între un apropiat al episcopului Sofronie Drincec și un angajat în sistemul judiciar. În schimb, Mega și protopopul Simion Goga au fost implicați într-o anchetă penală pentru presupusa încălcare a vieții private.

Ciprian Mega consideră că dosarul penal este o tactică de intimidare pentru a-l împiedica să lanseze un film în care un personaj corupt s-ar putea inspira din viața episcopului Sofronie.

Cu patru copii și cu renume ca regizor premiat la nivel internațional, care a adus în Oradea, în februarie, vedete internaționale precum Mickey Rourke, Elisabeta Pellini și Anthony Delon pentru filmul „21 de rubini”, aflat în post-producție, Ciprian Mega este cunoscut ca unul dintre preoții dedicați, conform Bihoreanul.

Preotul Mega afirmă că în eparhia sa există o rețea homosexuală acceptată și promite să dezvăluie informații compromițătoare.

Mai mulți preoți se pronunță împotriva homosexualității în cadrul clerului și îndeamnă colegii să nu tăinuiască astfel de practici. Conducerea Episcopiei Oradea păstrează tăcerea cu privire la acest scandal, care ridică întrebări cu privire la moralitatea unor figuri bisericești de rang înalt.

Episcopia nu a răspuns solicitărilor ziarului Bihoreanul pentru a comenta acuzațiile, iar ancheta penală se află în desfășurare.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri