AcasăPOLITICĂAdrian Chesnoiu: „Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, de peste...

Adrian Chesnoiu: „Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvențiile acordate fermierilor”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ministrul Agriculturii, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a vorbit despre bugetul din anul 2022 şi care sunt sectoarele care vor beneficia de fonduri suplimentare.

Chesnoiu a arătat că este vorba despre o majorare „substanţială”.

„24.6 miliarde de lei avem la dispoziție în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii și satului românesc, o creștere de aproape 4% față de anul acesta. Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvențiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineață până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie”, transmite ministrul Agriculturii.

Printre obiectivele anului 2022 se numără reluarea investiţiilor în ceea ce priveşte sistemul de irigaţii.

„Reluăm investițiile pentru reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigații. Avem fonduri, atât pentru livrarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune, cât și pentru susținerea unei cote de până la 50% din costurile cu energia electrică utilizată pentru irigații”, a mai spus Chesnoiu.

Şi programele de susţinere a diverselor categorii de fermieri vor fi repornite.

„Am prevăzut fondurile necesare și pentru operaționalizarea programelor de susținere a crescătorilor de suine și de păsări, pentru reproducție și pentru relansarea programului Tomata, programe complet uitate în ultimii ani. Mă voi asigura că banii vor intra la timp în conturile beneficiarilor, indiferent că vorbim despre sprijinul oferit în zootehnie, în sectorul vegetal, în apicultură sau pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură!”, a mai spus Chensoiu.

Parlamentul a votat, joi, Legea bugetului de stat pentru anul 2022.

sursa foto: captură emisiunea „Reporter 24”

CITEŞTE ŞI: Adrian Chesnoiu: Mă gândesc la proiecte care pot fi finanţate prin optimizarea PNRR

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri