AcasăPovesteacasei.roAlegerea dintre terasa închisă și terasa open space

Alegerea dintre terasa închisă și terasa open space

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Atunci când vine vorba de amenajarea terasei, decizia dintre o variantă închisă și una open space poate fi una dificilă. Ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje proprii, care trebuie luate în considerare cu atenție pentru a alege varianta ideală pentru nevoile și preferințele dumneavoastră.

Terasa închisă:

Avantaje:

Utilizare pe tot parcursul anului: O terasă închisă vă permite să vă bucurați de spațiul exterior indiferent de vreme, oferind protecție împotriva ploii, vântului și frigului.

Confort sporit: Pereții și ferestrele terasei închise pot oferi o izolare termică mai bună, menținând o temperatură confortabilă în interior, indiferent de temperatura exterioară.

Spațiu de depozitare: O terasă închisă poate oferi spațiu suplimentar pentru depozitarea mobilierului de grădină, a accesoriilor sau a altor obiecte.

Securitate sporită: O terasă închisă poate fi mai sigură decât una open space, oferind protecție împotriva furtului și a vandalismului.

Dezavantaje:

Costuri mai mari: Construcția unei terase închise implică costuri mai mari decât amenajarea unei terase open space.

Lumina naturală redusă: Pereții și ferestrele terasei închise pot reduce cantitatea de lumină naturală care pătrunde în interior.

Senzație de spațiu limitat: O terasă închisă poate crea o senzație de spațiu limitat, comparativ cu o terasă open space.

Terasa open space:

Avantaje:

Costuri mai mici: Amenajarea unei terase open space implică costuri mai mici decât construirea unei terase închise.

Lumina naturală din abundență: O terasă open space permite pătrunderea liberă a luminii naturale, creând un spațiu luminos și aerisit.

Senzație de spațiu mai mare: Lipsa pereților oferă o senzație de spațiu mai mare și mai deschis.

Conexiune cu natura: O terasă open space oferă o conexiune mai directă cu natura, permițând savurarea priveliștilor și a aerului curat.

Dezavantaje:

Utilizare sezonieră: O terasă open space poate fi utilizată în mod confortabil doar pe parcursul sezonului cald, fiind nepotrivită pentru zilele ploioase sau friguroase.

Disconfort cauzat de intemperii: Vântul, ploaia și frigul pot face ca terasa open space să fie neconfortabilă de utilizat în anumite condiții meteo.

Lipsa spațiului de depozitare: O terasă open space nu oferă spațiu de depozitare pentru mobilierul de grădină sau alte obiecte.

Securitate redusă: O terasă open space poate fi mai vulnerabilă la furt și vandalism.

Alegerea ideală:

Alegerea dintre o terasă închisă și una open space depinde de o serie de factori, cum ar fi:

Clima din zonă: Dacă locuiți într-o zonă cu climă temperată, o terasă open space poate fi o opțiune excelentă. În zonele cu climă rece sau ploioasă, o terasă închisă poate fi o alegere mai potrivită.

Bugetul: Stabiliți un buget realist pentru amenajarea terasei și luați în considerare costurile implicate de fiecare variantă.

Nevoile și preferințele dumneavoastră: Gândiți-vă la modul în care veți utiliza terasa și la ce caracteristici sunt importante pentru dumneavoastră, cum ar fi confortul, spațiul, lumina naturală sau conexiunea cu natura.

Recomandări:

Combinați ambele variante: Puteți opta pentru o terasă parțial închisă, cu pereți doar pe anumite laturi, oferind astfel avantajele ambelor tipuri.

Utilizați materiale impermeabile și rezistente la intemperii: Indiferent de tipul de terasă ales, optați pentru materiale de construcție și mobilier care pot rezista la ploaie, vânt și soare.

The post Alegerea dintre terasa închisă și terasa open space appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri