AcasăPovesteacasei.roAlegerea mobilierului de dormitor în funcție de spațiu:

Alegerea mobilierului de dormitor în funcție de spațiu:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Amenajarea unui dormitor confortabil și funcțional depinde în mare măsură de alegerea mobilierului potrivit, adaptat spațiului disponibil.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci o alegere optimă:

 Măsoară cu atenție spațiul:

Înainte de a alege orice piesă de mobilier, este esențial să măsori cu exactitate lungimea, lățimea și înălțimea camerei, ținând cont de eventualele nișe, proeminențe sau alte elemente arhitecturale. Notează dimensiunile pereților, ușilor și ferestrelor pentru a stabili spațiul liber disponibil pentru amplasarea mobilierului.

 Alege mobilierul la dimensiuni potrivite:

Optează pentru piese de mobilier proporționale cu mărimea camerei. Un pat masiv va supraaglomera un dormitor mic, în timp ce un pat mic va părea pierdut într-o cameră spațioasă.

Alege dulapuri cu înălțime maximă, care utilizează eficient spațiul vertical, oferind mai mult loc de depozitare. Folosește noptiere înguste sau etajere montate pe perete pentru a economisi spațiu pe podea.

 Preferă mobila multifuncțională:

Optează pentru piese de mobilier care servesc mai multor scopuri, cum ar fi paturi cu sertare de depozitare incorporate, canapele extensibile sau birouri pliabile. Alege dulapuri cu compartimente versatile, rafturi reglabile și sertare pentru a organiza eficient hainele, pantofii și accesoriile. Folosește oglinzi mari montate pe pereți pentru a crea senzația de spațiu și luminozitate.

Alege culori deschise și luminoase:

Culorile deschise, cum ar fi alb, crem sau bej, reflectă lumina și fac ca spațiul să pară mai mare și mai aerisit. Evită culorile închise sau stridente, care pot crea o senzație de aglomerație și pot micșora vizual camera. Poți folosi culori mai îndrăznețe ca accente pe pereți sau accesorii, pentru a adăuga personalitate spațiului.

Folosește iluminarea strategic:

O iluminare adecvată poate contribui semnificativ la crearea senzației de spațiu și la accentuarea zonelor funcționale ale camerei. Pe lângă lumina centrală, utilizează lampă de noptieră, lampă de citit sau aplice pe perete pentru a crea o atmosferă caldă și relaxantă. Evită supraîncărcarea cu lumini puternice, care pot obosi ochii și pot micșora vizual spațiul.

 Optimizează spațiul de depozitare:

Folosește cutii de depozitare, coșuri de rufe sau organizatoare pentru a menține ordinea și a maximiza spațiul din dulapuri și sertare. Alege paturi cu somieră rabatabilă sau sertare incorporate pentru a depozita lenjeria de pat sau alte obiecte voluminoase. Utilizează spațiul vertical prin montarea rafturilor pe pereți sau a sistemelor de depozitare suspendate.

 Personalizează spațiul:

Adaugă accesorii decorative, cum ar fi tablouri, fotografii, plante sau perne colorate, pentru a crea o atmosferă personală și primitoare. Alege materiale naturale, cum ar fi lemnul sau bumbacul, pentru a crea o ambianță caldă și relaxantă. Folosește textile cu modele sau culori vesele pentru a adăuga un plus de personalitate spațiului.

Amenajarea unui dormitor confortabil și funcțional în funcție de spațiul disponibil necesită o planificare atentă și o alegere atentă a mobilierului. Urmând sfaturile de mai sus, poți crea un spațiu relaxant și primitor, adaptat nevoilor și preferințelor tale.

The post Alegerea mobilierului de dormitor în funcție de spațiu: appeared first on Design interior, proiecte si prezentari de case.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri