AcasăADMINISTRAŢIEAngajații detașați de la privat în ministere, dar și pensionarii care lucrează...

Angajații detașați de la privat în ministere, dar și pensionarii care lucrează la stat, daţi afară

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Viorica Dăncilă spune că pensionarii care lucrează la stat vor fi dați afară. Restructurarea ministerelor și a instituțiilor din subordine este doar una dintre măsurile pe care Guvernul vrea să le ia pentru acoperirea deficitului bugetar.

Premierul, dar și ministrul de Finanțe caută soluții pentru a reduce cheltuielile cu funcționarea statului. Asta după ce, ani la rând, numarul funcționarilor publici a crescut.

„Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le ştim, pe altele le aflăm acum când facem analiza fiecărui minister, persoane care sunt detaşate de la societăţi comerciale. Dacă e angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detaşarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detaşările de la fiecare minister în parte, pentru că nu e corect şi nu e un mod constructiv de abordare. De săptămâna viitoare vom lua fiecare minister în parte, vom analiza toate aceste lucruri şi vom vedea cum putem descentraliza şi să lăsăm unităţile din teritoriu în subordinea consiliilor judeţene şi să apropiem decizia de cetăţeni”, a declarat Dăncilă.

Teodorovici anunță că Guvernul va lua măsuri și în ceea ce îi privește pe pensionarii care au și pensie, dar încasează și salariu de la stat. Sunt vizați polițiștii care s-au pensionat și apoi imediat s-au angajat în ministere.

„Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat! Ştim foarte bine ce se întâmplă de ani de zile în acest sens. Sunt măsuri de bun-simţ pe care le vom discuta, astfel încât până la rectificare să fie prezentate şi, sper, multe din ele să fie şi asumate”, spune Teodorovici.

Premierul a mai declarat, la Tulcea, că viitorul PSD depinde de rezultatul de la alegerile prezidențiale, motiv pentru care, spune aceasta, va cere demisia tuturor liderilor care au obţinut un rezultat sub cel la care s-au angajat.

Peste 100 000 de persoane s-au pensionat și lucrează în sistemul public, adică au două surse de venit, respectiv pensie și salariu. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt foști angajați MAI care, imediat după pensionare, s-au angajat la stat. Acum 11 ani, în timpul guvernării Boc a fost emisă o OUG pentru interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat. CCR a decis ca acea ordonanță era neconstituțională.

mainnews.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri