AcasăACTUALAstăzi este Ziua Imnului Naţional al României. Momentul, marcat şi la Slatina

Astăzi este Ziua Imnului Naţional al României. Momentul, marcat şi la Slatina

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Autorităţile judeţene au marcat, vineri, Ziua Imnului Naţional al României, printr-o ceremonie desfăşurată pe platoul din faţa Prefecturii Olt.

La eveniment au participat, printre alţii, prefectul Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, vicepreşedinte CJ Olt, Ionuţ Ivan, şi viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet.

„Imnul național, împreună cu drapelul, stema și sigiliul național alcătuiesc simbolurile naționale, definind România ca stat independent, respectat în lume, un stat european, un stat cu mulți prieteni și aliați puternici și de nădejde, în fața cărora ne-am câștigat respectul prin eroismul și patriotismul soldaților noștri. Astăzi, oriunde ne aflăm, în țară sau dincolo de hotarele ei, fie că suntem sportivi, olimpici, diplomați, autorități publice sau simpli cetățeni, acordurile imnului național ne produc aceeași trăire profundă, emoție și mândrie că aparținem unui popor demn și unor valori morale.

Ceremonia de astăzi subliniază importanța unității în jurul valorilor noastre naționale și a onorării imnului nostru național „Desteapta-te, romane!”, simbol al unității izvorât din spiritul anului 1848, care a însuflețit și a inspirat curaj romanilor în momentele cruciale ale istoriei noastre”, a transmis prefectul Homorean.

CITEŞTE ŞI: Traficul feroviar, întrerupt între Caraş-Severin şi Mehedinţi. Patru trenuri de călători sunt oprite în staţii

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri