AcasăRECOMANDATEAzi începe Campionatul European de Fotbal 2024. Când are loc primul meci

Azi începe Campionatul European de Fotbal 2024. Când are loc primul meci

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive ale anului debutează astăzi de la ora 22.00. În meciul de deschidere se vor duela Germania (țara gazdă) şi Scoția. România e în grupă cu Belgia, Ucraina și Slovacia.

Turneul final al UEFA EURO 2024 este programat să se desfășoare între 14 iunie și 14 iulie 2024. Faza grupelor se va desfășura până pe 26 iunie, iar faza eliminatorie va începe pe 29 iunie, potrivit UEFA.

Cele 24 de echipe naționale sunt aranjate în 6 grupe astfel:

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria și Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia și Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia și Anglia
  • Grupa D: Polonia, Olanda, Austria și Franța
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România și Ucraina
  • Grupa F: Turcia, Georgia, Portugalia și Cehia

Potrivit G4Media, fiecare echipă va disputa trei meciuri în faza grupelor, iar calificarea mai departe o vor obține cele de pe locul 1 și 2, dar în anumite cazuri și locul 3 pe baza unui clasament al tuturor echipelor aflate pe acest loc.

Așadar, există un clasament de 6 poziții al echipelor care se află pe locul 3 în fiecare grupă. Primele 4 cele mai bune naționale ale acestui clasament se vor califica în rundele eliminatorii. În cazul în care unele echipe sunt la egalitate de puncte în clasament, criteriul următor de ierarhizare este golaverajul, după care golurile înscrise, victoriile, punctele de disciplinare (echipa cu cele mai puține cartonașe galbene și roșii se va califica) și în ultimul rând rankingul calificărilor europene.

Semi-finalele vor avea loc pe 9 și 10 iulie (marți și miercuri) pe Munich Football Arena, respectiv BVB Stadion Dortmund. Meciul cu numărul 51, finala, se va juca în Berlin pe Olympiastadion Berlin, pe 14 iunie (duminică).

Supercomputerul companiei Opta (responsabilă de statistici și date sportive) a postat predicțiile sale pentru Euro 2024 și o are ca favorita pe Anglia cu un procent de 19.9%. Foarte aproape de Anglia este Franța cu 19.1%. Germania, Spania și Portugalia le urmează în această ordine pentru a completa un top 5. În clasamentul Opta, România este clasată pe locul 20 cu 0.5% șanse de a câștiga turneul și cu 18.3% șanse de a ajunge în sferturile de finală.

UEFA Euro 2024 nu este însă singurul eveniment sportiv din această vară. Jocurile Olimpice 2024 vor avea loc la doar câteva zile după Campionatul European din Germania, primele meciuri începând cu 24 iulie. Competiția este găzduită de Paris și va ține până pe 11 august, potrivit Eurosport.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri