AcasăACTUALBărbat trimis în judecată după ce s-a dat drept angajat la Permise...

Bărbat trimis în judecată după ce s-a dat drept angajat la Permise şi a cerut şpagă zeci de mii de euro

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un bărbat care a pretins că este angajat al Serviciului Permise Iaşi şi a cerut unei persoane cercetate de DIICOT 23.000 de euro pentru a obţine o soluţie de clasare a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. El a fost prins în flagrant când primea banii.

Bărbatul, care se află în arest preventiv, este acuzat de trafic de influenţă.

”În perioada 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul, prezentându-se drept agent de poliţie în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Iaşi, ar fi pretins, direct şi prin intermediar, de la o persoană (martor în cauză), cercetată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, suma de 23.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor procurori din cadrul DIICOT – Serviciul teritorial Iaşi şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor o soluţie de clasare”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

”Anterior, în cauză procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană (intermediarul amintit mai sus), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea unei infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă”, a mai transmis sursa citată.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina lui, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri