AcasăACTUALBătaie crâncenă la alegerile locale. Într-o localitate cu 46 de locuitori sunt...

Bătaie crâncenă la alegerile locale. Într-o localitate cu 46 de locuitori sunt 30 de candidaţi la primărie

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Situația inedită într-un mică localitate unde trăiesc doar 46 de oameni. Două treimi se vor lupta la alegerile locale care vor avea loc la sfârșitul săptămânii. Mama actualului edil a anunţat că îl sprijină pe contracandidatul fiului său pentru că pe lista rivalului figurează mai multe femei care au intrat în lupta electorală.

Ingria, unul dintre cele mai mici sate din Italia, are 46 de locuitori, iar alte 26 de persoane, înregistrate pentru a vota din străinătate, completează electoratul. Actualul primar, Igor De Santis, se confruntă cu o provocare dificilă în încercarea de a obţine un al patrulea mandat, după ce mama sa s-a alăturat unei tabere rivale, relatează The Guardian, conform News.ro.

De Santis, în vârstă de 42 de ani, a condus micul sat din 2009 şi se aştepta la o concurenţă în cursa pentru primărie din partea unui consilier al opoziţiei, Renato Poletto, în vârstă de 70 de ani.

Mama actualului primar îl susține pe rivalul lui

Situaţia a devenit mai complicată când Stefano Venuti, un rezident din Milano care are o a doua casă în Ingria, şi-a lansat candidatura. „Nu ne aşteptam la asta”, a declarat De Santis. Şi apoi micro-lupta a fost complet tulburată de faptul că Poletto a anunţat că a obţinut sprijinul mamei lui De Santis, Milena Crosasso, şi a propus-o pentru un post de consilier în scrutinul pentru alegerea noului consiliu din 8-9 iunie, ca parte a unei liste care cuprinde nouă femei şi un bărbat.

În total, 30 de persoane, aproximativ două treimi din locuitorii satului, sunt acum în competiţie pentru posturi. „Am rugat-o [pe mama] să mi se alăture, dar după ce a văzut că pe lista lui Poletto se aflau mai ales femei, a decis să meargă cu ei”, a declarat De Santis. „Toţi sunt voluntari care au muncit foarte mult pentru sat”.

Crosasso a spus că rivalitatea nu va avea un impact asupra armoniei familiei. „Atât eu, cât şi fiul meu dorim ce este mai bun pentru comunitate şi aceasta este o oportunitate de a da glas punctelor de vedere ale femeilor fără a slăbi legăturile de familie”, a spus ea.

Ingria se confruntă cu depopularea

Ingria se află în Valea Soana din Italia şi se confruntă cu probleme similare cu cele ale altor sate de munte, cum ar fi depopularea, serviciile insuficiente şi problemele legate de zăpadă în timpul iernii. Din 2022, când a fost desemnat ca fiind printre cele mai „frumoase” sate din Italia, a trebuit să facă faţă şi unei creşteri a turismului.

„A existat o creştere incredibilă şi trebuie să gestionăm acest lucru”, a spus De Santis.

„Sunt puţini rezidenţi, dar o mulţime de case secundare. Principalul nostru obiectiv este să păstrăm frumuseţea Ingriei.”

În ciuda competiţiei, De Santis, al cărui bunic a fost primar al oraşului Ingria timp de 30 de ani, a declarat că este „optimist” că ar putea câştiga.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri