AcasăANUNȚURI Comunicat de presă - „PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata“

 Comunicat de presă – „PNRR: Fonduri pentru Romania moderna si reformata“

spot_img
spot_img
- Advertisement -

UAT ORASUL POTCOAVA a semnat contractul de finanțare nr. 311DOT/2023 pentru proiectul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN ORASUL POTCOAVA, JUDEȚUL OLT” (cod F-PNRR-Dotări-2023-0906) depus în cadrul PNRR/2022/C15.

Proiectul este finanțat  prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație/Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și /Investiția 14. Echiparea  atelierelor de practică din unitățile de  învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.600.120,70 lei din care, valoarea  nerambursabilă finanțată din PNRR este de 2.600.120,70 lei.

Obiectivele proiectului:

  • Transformarea digitală pentru facilitarea învățării online prin investiții în infrastructura digitală pentru predare și prin instrumente digitale de predare;
  • Sporirea calității și siguranței mediilor de învățare prin echiparea sălilor de clasă cu mobilier, materiale didactice și echipamente didactice;
  • Dezvoltarea/modernizarea infrastructurii și a resurselor tehnologice necesare pentru unitatea de învățământ preuniversitar aflată în zonă defavorizată, pentru a permite accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate.

Investiția va consta în dotarea cu echipamente pentru 1 laborator de informatică (UIP) din unitatea de învățământ de nivel primar și gimnazial, dotarea cu echipamente TIC în 34 de săli de clasă pentu organizarea în mediul virtual pentru unitatea de învățământ preuniversitar, dotarea cu mobilier în 34 de săli de clasă/grupă/ si 1 laborator de informatică, dotarea cu mobilier specific, materiale didactice specifice și echipamente digitale necesare pentru 1 laborator de științe (multidisciplinar) si un cabinet de consilliere psihopedagogică și materiale, echipamente de specialitate și echipamente digitale necesare pentru un atelier de practică.

În urma realizării acestor investiții, va rezulta dezvoltarea educației și se va crea un mediu prielnic  desfășurării activităților didactice. Investițiile vor contribui în mod natural la creșterea calității educaționale, cu impact atât asupra elevilor, cât și asupra cadrelor didatice.

Perioada de implementare  a proiectului  se realizează în intervalul 03.08.2023-31.12.2024.

Persoană de contact:

Primar – ENACHIOAIA NICUSOR-MANUEL

primariapotcoava@yahoo.com

Tel.: 0249462081  Fax: 0249462355

 

Apel de proiecte gestionat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in numele si pentru Ministerul Educatiei, finantat prin fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit

Anunţ

Anunţ

Alte Știri