AcasăACTUALConflict între primăriile din Harghita şi cele din Bacău | Prefect: Să...

Conflict între primăriile din Harghita şi cele din Bacău | Prefect: Să le dea în judecată

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prefectul judeţului Harghita, Jean Adrian Andrei, consideră că localităţile din judeţul pe care îl conduce trebuie să acţioneze în instanţă primăriile din judeţul vecin, Bacău, pentru stabilirea graniţelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judeţului Harghita, Jean Adrian Andrei, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, la finalul unei întâlniri de reconciliere pe tema graniţei, desfăşurată în localitatea Ghimeş-Făget, judeţul Bacău, că doar două localităţi din judeţul Harghita şi-au rezolvat litigiul privind graniţa.

„Am avut o discuţie echilibrată, iar concluzia este că, exceptând două localităţi din judeţul Harghita, şi anume Lunca de Jos şi Lunca de Sus, care şi-au rezolvat litigiul de graniţă cu localitatea Palanca din Bacău, restul localităţilor, Ciucsîngeorgiu, Păuleni Ciuc, Frumoasa, Plăieşii de Jos, Sânmartin, vor merge în instanţă cu localităţile de graniţă din judeţul Bacău. Acestea nu au nicio revendicare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile legale, partea interesată va acţiona în instanţă şi va depune o acţiune de grăniţuire la instanţa de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Harghita. Localităţile din judeţul Harghita sunt cele care trebuie să acţioneze în instanţă judeţul Bacău. Şi Primăria comunei Sânmartin trebuie să acţioneze în instanţă Primăria oraşului Dărmăneşti, Bacăul nu are revendicări”, a spus Andrei.

Potrivit acestuia, localităţile care se adresează instanţei în litigiile privind graniţele trebuie să prezinte documente pentru susţinerea acţiunii, inclusiv cele eliberate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI).

La întâlnirea din localitatea Ghimeş-Făget au participat prefecţii din Harghita şi Bacău, Jean Adrian Andrei, respectiv Maricica Luminiţa Coşa, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, primarii comunelor situate pe graniţa dintre cele două judeţe şi reprezentanţii OCPI din Harghita şi Bacău.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat presei la finalul întâlnirii că, în total, ar fi vorba de aproximativ 100.000 de hectare de teren şi pădure care au trecut din Ţinutul Secuiesc la judeţul Bacău.

O astfel de dispută, care priveşte apartenenţa Cimitirului Internaţional al Eroilor Valea Uzului, a izbucnit între comuna Sânmartin din judeţul Harghita şi oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău.

mediafax.ro

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri