AcasăACTUALConsiliul Județean Dolj a implementat opt proiecte, în valoare de 30 de...

Consiliul Județean Dolj a implementat opt proiecte, în valoare de 30 de milioane de euro, în cadrul programului Interreg România-Bulgaria

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Consiliul Județean Dolj a implementat opt proiecte în colaborare cu parteneri bulgari, în cadrul programului Interreg România-Bulgaria, iar pentru noul exercițiu bugetar au fost deja stabilite obiective comune, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, prezent, miercuri, la Conferinţa Anuală a Programului Interreg V-A România-Bulgaria. 

Președintele CJ Dolj a menționat că toate cele opt proiecte au o valoare de 30 de milioane de euro.

„Am participat la acest eveniment pentru a le vorbi celor prezenți despre ce a însemnat finanțarea europeană prin acest program pentru dezvoltarea județului Dolj și pentru întărirea relațiilor cu autoritățile de la sud de Dunăre. De la deschiderea acestei linii de finanțare, Consiliul Județean Dolj a implementat 8 proiecte în colaborare cu parteneri bulgari, cu o valoare totală de 30 milioane de euro”, a precizat Cosmin Vasile.

Pentru noul exercițiu bugetar al programului Interreg România-Bulgaria, au fost inițiate deja discuțiile cu reprezentanți ai administrațiilor bulgare și au fost stabilite obiectivele pentru care se dorește finanțare.

„Sunt convins că proiectele noastre ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea regiunii transfrontaliere și să construim punți economice, turistice și culturale peste Dunăre”, a mai spus Cosmin Vasile.

În cadrul Conferinței s-a prezentat proiectul „Călătorind pe note muzicale – popularizarea patrimoniului natural, a resurselor și a patrimoniului cultural din regiunea transfrontalieră”, implementat de către Sinfonietta – Vidin și Filarmonica „Oltenia” din Craiova.

În același timp, cei prezenți au aflat informații importante despre îmbunătățirea siguranței transportului în sectorul româno-bulgar al fluviului Dunării, prezentate în proiectul „Îmbunătățirea siguranței transportului în zona comună bulgaro-română a fluviului Dunărea prin dezvoltarea răspunsului de urgență prin cooperare transfrontalieră”, implementat de Agenția Executivă „Administrația maritimă” din Bulgaria și Autoritatea Navală Română din România.

Beneficiarii proiectului „Comorile scrise ale Dunării de Jos”, implementat de către Fundaţia Globală a Bibliotecilor din Bulgaria, Biblioteca Alexandru și Aristia Aman din Craiova și Biblioteca Regională „Lyuben Karavelov“ din Ruse, au prezentat publicului comorilor scrise ale Dunării de Jos.

CITEȘTE ȘI: Românii care încalcă regulile ajutorului pentru facturile la energie vor fi amendați. Sancțiuni de până la 60.000 de lei

Totodată, prin Proiectul „ Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea”, implementat de către  Agenția pentru Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri – Vidin și Patronatul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Calafat s-a marcat importanța amintirii războiului, cât și aprecierea libertății.

Proiectul „Eforturi comune împotriva dezastrelor naturale”, implementat de Municipalitatea Mezdra din Bulgaria și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, a prezentat eforturile comune împotriva dezastrelor naturale.

 

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri