AcasăRECOMANDATEConsumul de prea multe antibiotice este periculos. Concluzii ale specialiştilor

Consumul de prea multe antibiotice este periculos. Concluzii ale specialiştilor

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Unul dintre cele mai puternice instrumente ale medicinei moderne a fost slăbit, iar acest lucru este direct legat de creșterea rezistenței la antibiotice.

În ciuda faptului că antibioticele ar trebui utilizate doar în cazuri justificate, acestea sunt prescrise în mod obișnuit fără dovezi științifice adecvate.

CITEŞTE ŞI: COMENTARIU | Despre cum ajungi să cumperi medicamente, bisturiu sau leucoplast, în spitalul public, și cioflăit de gumă în discuția cu aparținătorul

„Antibioticele nu au un efect profilactic sau de protecție. Faptul că începi să iei un antibiotic de la începutul infecției nu înseamnă că vei fi protejat împotriva suprainfecției bacteriene. Dimpotrivă – flora fiziologică va fi distrusă și acest lucru vă va slăbi”, avertizează Agnieszka Mastalerz-Migas, consultant național polonez în domeniul medicinei de familie.

Potrivit sondajului Eurobarometru din toamna anului 2022, doar jumătate dintre respondenții din Europa știu că antibioticele nu sunt eficiente împotriva virușilor. Mulți oameni le folosesc fără justificare sau în așa fel încât, atunci când se simt subiectiv mai bine, pur și simplu încetează să mai ia antibiotice, deși medicul le-a prescris tratamentul pentru un anumit număr de zile.

Doar trei din zece europeni participanți la sondaj știau că utilizarea antibioticelor ar trebui întreruptă doar după încheierea întregului tratament și, de asemenea, că antibioticele își pierd din eficacitate dacă sunt folosite inutil.

surse: Newsweek Polonia & Zdravotnický deník, Republica Cehă

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri