AcasăFără categorieContinuă lucrările la Drumul Expres. Se montează ultimele segmente metalice ale podului...

Continuă lucrările la Drumul Expres. Se montează ultimele segmente metalice ale podului rutier de la Valea Mare (FOTO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Se montează ultimele segmente ale tablierului metalic al pasajului de pe drumul naţional DN 65 peste Drumul Expres Craiova-Piteşti (DEx12), în zona nodului rutier Valea Mare.  

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, pasajul este format din 6 segmente metalice având o greutate totală de peste 400 de tone.

„Pasajul va avea o lungime de 135 de metri, împărțit în trei deschideri. În paralel, anteprenorul lucrează și la rampele de acces ale pasajului cât și la bretelele de legătură între DN 65 și DEx12”, transmit reprezentanţii DRDP.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Un tânăr din Olt, căutat de aseară, în apele Mării Negre. S-a înecat la Eforie Nord

De la sfârşitul lunii iulie, se poate circula pe tronsonul Drumului Expres Craiova-Piteşti, cuprins între Valea Mare şi Balş. Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș.

Prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia.

Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019.

Și Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român, avansează foarte bine.

Pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate.

În acest ritm circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024.

Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri