AcasăACTUALCreşte salariul minim. Decizia a fost aprobată de Guvern (VIDEO)

Creşte salariul minim. Decizia a fost aprobată de Guvern (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Guvernul a aprobat astăzi atât creșterea salariului minim brut de la 3.300 de lei la 3.700 de lei de la 1 iulie, cât și majorarea sumei netaxabile din salariul minim de la 200 de lei în prezent, la 300 de lei.

Anunţul a fost făcut de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului. Punctul de amendă, care este legat direct de creșterea salariului minim, nu a fost încă înghețat, iar Constantin spune că „mai este răgaz până la 1 iulie”.

„Salariul minim brut va creste de la 3.300 de lei lunar cât este în prezent la 3700 de lei lunar incepand cu 1 iulie. De asemenea Guvernul a majorat de la 200 de lei la 300 de lei suma din salariul minim brut pentru care nu se va plăti impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Ambele decizii, o hotărâre de guvern și o ordonanță de urgență (OUG) au fost adoptate în ședinta de Executivului de astăzi”, a declarat Mihai Constantin la finalul ședinței de Guvern.

Amenzile de circulație cresc

Pe de altă parte, aceste două măsuri nu au venit la pachet și cu înghețarea punctului de amendă până la sfârșitul acestui an, așa cum a anunțat săptămâna trecută premierul Marcel Ciolacu.

„Premierul a comunicat această intenție. Dacă oportunitatea a fost decisă, mai este un răgaz până la 1 iulie să fie adoptată printr-un act normativ”, a declarat Constantin.

Acesta a admis că în lipsa măsurii înghețării punctului de amendă, de la 1 iulie amenzile de circulație vor crește. „Da, vorbim pe un scenariu ipotetic, dar din câte știu punctul de amendă este 5% din salariul minim și atunci putem face deducția că va suferi modificare în consecință după data de 1 iulie, dar repet, să ajungem acolo întâi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri