AcasăEDUCAŢIECum începem şcoala? În judeţul Olt, sute de clădiri nu au autorizaţie...

Cum începem şcoala? În judeţul Olt, sute de clădiri nu au autorizaţie de securitate la incendiu, iar în mai multe unităţi nu sunt asigurate condiţiile igienico-sanitare

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Doar 58 din cele peste 500 de clădiri ale grădiniţelor şi şcolilor din judeţul Olt au autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat remis de Prefectură. Sursa citată arată, totodată, că în urma controalelor din ultimele săptămâni, în 17 unităţi de învăţământ nu sunt asigurate condiţiile igienico-sanitare.

Potrivit comunicatului citat, în ceea ce privește securitatea la incendiu, dintr-un total de 504 clădiri (grădinițe, școli, internate, cantine etc), 58 sunt autorizate, 156 sunt neautorizate, iar 290 nu fac obiectul autorizării. Facem mențiunea că 146 de clădiri sunt echipate cu hidranți, iar 100 sunt echipate cu instalații de detectare, semnalizare și alarmare.

În toate cele 163 unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Olt este asigurată încălzirea pe perioada sezonului rece 2022-2023.

La începutul acestui an școlar, în urma verifcărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică, în 17 unități de învățământ nu sunt asigurate condițiile igienico-sanitare.

Totodaăt, preșcolarii și școlarii din şapte unități de învățământ (1 grădiniță și 6 școli) își vor desfășura activitatea în alte locații de pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale, după cum urmează: GPN Brebeni Sârbi, Școala Gimnazială Piatra, Școala Primară Catanele, Școala Primară Rusănești, Școala Gimnazială Cornățelu, Școala Primara Băleasa și Școala Gimnazială Morunglav.

„Problemele constatate sunt generate de probele de apă necorespunzătoare, lipsa alimentării cu apă, dar și lucrările de reabilitare în desfășurare. Menționăm că o parte din reprezentanții acestor locații au depus la DSP Olt documentațiile necesare, inclusiv probe de apă, pentru obținerea autorizațiilor sanitare de funcționare”, transmite Prefectura Olt.

În județul Olt, transportul elevilor de la domiciliu spre unitățile de învățământ este asigurată cu 124 microbuze școlare.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri