AcasăRECOMANDATECum poți avea grijă de tenul tău sensibil cu produse cosmetice coreene?

Cum poți avea grijă de tenul tău sensibil cu produse cosmetice coreene?

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Persoanele cu ten sensibil au nevoie de o rutină de îngrijire care să funcționeze pentru pielea lor, dar și de produse cât mai blânde și cât mai eficiente, care să nu le irite pielea. Cu alte cuvinte, dacă ai pielea sensibilă, este necesar să acorzi atenție fiecărui produs pe care îl aplici pe piele și să eviți acele produse cosmetice care conțin alcool și parfum. Când găsești produsele potrivite, devine mai ușor să îți calmezi pielea sensibilă și să o menții frumoasă și sănătoasă.

Care este îngrijirea de care are nevoie pielea sensibilă?

Multe persoane cu pielea sensibilă au constatat că produsele coreene de îngrijire a pielii le-au oferit eficacitate și le-au calmat pielea datorită faptului că sunt formulate cu ingrediente mult mai blânde și mai naturale. Tu ai încercat cosmeticele coreene? Dacă nu le-ai încercat niciodată, vei fi surprinsă de efectul lor calmant, dar și de beneficiile lor de lungă durată. Pe lângă utilizarea produselor de înfrumusețare și de îngrijire a pielii special formulate pentru pielea sensibilă, există și alte gesturi care ajută la menținerea sănătății pielii sensibile și la reducerea simptomelor. De exemplu, sunt de evitat dușurile lungi și fierbinți, și asta pentru că apa fierbinte distruge bariera lipidică a pielii, ceea ce nu este de dorit, doarece pielea sensibilă este și așa foarte vulnerabilă la căldură. Prin urmare, dușurile lungi și fierbinți vor fi înlocuite cu dușuri calde și mai scurte, pentru ca pielea să nu se înroșească și să nu se irite. În al doilea rând, se vor evita toți acei factori declanșatori care tulbură pielea sensibilă și care conduc la mâncărimi, iritații și usturime. Printre cei mai frecvenți factori declanșatori se numără substanțele chimice, schimbările sezoniere, poluarea, apa fierbinte, stresul, lipsa somnului și deshidratarea. Chiar și o rutină coreeană completă de îngrijire a pielii sensibile poate fi dată peste cap dacă stilul personal de viață include unul sau mai mulți dintre acești factori declanșatori. Sunt de evitat și substanțele chimice agresive și parfumurile artificiale, deoarece dăunează barierei de protecție a pielii și au un mare impact negativ asupra sănătății acesteia. Tocmai din acest motiv, persoanele cu piele sensibilă sunt încurajate să includă în rutina lor de îngrijire a pielii produse cosmetice coreene, care nu includ ingrediente dăunătoare. De asemenea, dacă nu dorești să parcurgi întreaga listă de ingrediente pentru fiecare produs de îngrijire a pielii, din nou produsele cosmetice coreene sunt salvatoare, deoarece sunt formulate în mare măsură cu ingrediente blânde și naturale. Totuși, este în continuare recomandat să optezi pentru produse special formulate pentru nevoile pielii sensibile.

Cum arată o rutină coreeană de îngrijire a pielii sensibile?

Foarte important este să aplici un produs care oferă protecție solară în fiecare zi, chiar și în timpul sezonului rece. Aplicare zilnică a unei creme SPF face parte din rutina coreeană îngrijire pentru orice tip de piele, mai ales pentru pielea sensibilă care este mult mai receptivă și mai vulnerabilă la razele UV ale soarelui. Totuși, evită produsele SPF formulate cu blocanți chimici UV și alege în schimb produse minerale. Dacă ai pielea sensibilă, atât dimineața, cât și seara, începe regimul de îngrijire a pielii folosind un demachiant pe bază de ulei, apoi un demachiant sau un agent de curățare a feței pe bază de apă. După spălarea feței, aplică un toner, apoi o esență facială și, în funcție de nevoile personale ale tenului, poți aplica tratamente diferite, precum seruri, geluri, tratamente locale și, desigur, o cremă pentru zona ochilor. Aplică apoi o cremă hidratantă pentru a bloca în piele toate aceste produse cosmetice pe care le-ai aplicat și încheie rutina folosind o cremă SPF. Nu uita să aplici din nou crema de protecție solară pe tot parcursul zilei, pentru ca pielea să fie protejată cât mai eficient.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri