AcasăECONOMIECum să fidelizezi angajații cheie: 4 reguli importante pentru manageri

Cum să fidelizezi angajații cheie: 4 reguli importante pentru manageri

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Angajații cheie sunt cei capabili să lucreze independent datorită experienței pe care au dobândit-o de-a lungul anilor în companie și în ariile lor de specialitate, iar pentru a reuși să le ofere angajaților cheie un mediu de lucru plăcut și satisfăcător, iată 4 reguli importante de care orice manager ar trebui să țină cont:

1.Recompensare în funcție de performanțe

Un angajat cheie se diferențiază de ceilalți prin performanțele sale. Astfel, pentru a-ți arăta aprecierea față de angajații responsabili, care își îndeplinesc sarcinile cu succes, poți analiza perspectiva unor bonusuri care să completeze veniturile salariale ale acestora . Iată câteva tipuri de bonusuri:

  • bonus de performanță. Criteriile de acordare a acestui bonus se stabilesc la semnarea contractului de angajare. Acesta poate fi acordat fie în funcție de performanța individuală a angajatului, fie în funcție de performanța echipei. De regulă, evaluarea se face anual și bonusul se acordă o dată pe an, dar, în funcție de domeniu și aria de expertiză, evaluarea poate avea loc și trimestrial.
  • bonusuri pentru vechime. Acest tip de bonus se acordă, de obicei o dată pe an, salariaților care au o vechime în companie mai mare de 5 ani și se calculează ca procent din salariul mediu anual al angajatului.
  • recompense unice la aniversarea salariatului. Aceste recompense se acordă salariatului cu ocazia zilei sale de naștere și nu există o metodă de calcul generală care să stabilească valoarea recompensei. Suma de bani oferită rămâne la latitudinea fiecărei companii.

2. Demonstrarea responsabilității cu privire la bunăstarea angajaților

Bunăstarea angajaților poate fi privită din mai multe puncte de vedere: financiar, emoțional și medical. Iată cum poți să le arăți angajaților tăi că te preocupă bunăstarea lor.

 

În ceea ce privește bunăstarea financiară, metodele de a contribui la asta sunt destul de clare prin oferirea de creșteri salariale și stimulente în funcție de performanțe sau loialitate.

 

Pentru a le asigura angajaților bunăstarea din punct de vedere al sănătății, poți să le oferi  posibilitatea de a se folosi, la nevoie, de o asigurare medicală inclusă în pachetul de beneficii extrasalariale. Există mai multe  tipuri de asigurari pentru angajati pentru care poți opta, și care le pot oferi angajaților beneficii precum: indemnizație zilnică pentru fiecare zi de concediu medical, un anumit procent din suma asigurată în cazul unei intervenții chirurgicale, indemnizație zilnică postspitalizare, sprijin pentru găsirea unui specialist în tratarea unor afecțiuni.

 

Atunci când vorbim de bunăstarea emoțională, poți să le oferi angajaților tăi acces la activități care țin de un stil de viață sănătos și echilibrat, precum:

  • abonamente la sală;
  • ședințe de psihoterapie care pot să contribuie la reducerea anxietății și a stresului;
  • activități sociale la birou pentru încurajarea interacțiunii umane;
  • teambuilding pentru consolidarea echipei.

3. Oportunități de creștere profesională

Un alt criteriu ce are un impact major în decizia angajaților de a rămâne într-o companie reprezintă oportunitățile de creștere profesională. Angajații cheie sunt adesea motivați de noi oportunități pe plan profesional. Astfel, pentru a încuraja acest lucru, poți să dezvolți o strategie de perfecționare a angajaților prin cursuri de specialitate sau de management. Totodată, atunci când în companie există poziții disponibile, ia în calcul angajații existenți care ar fi calificați pentru un rol cu mai multe responsabilități. .

4. Încurajarea echilibrului între job și viața personală

Un echilibru între job și viața personală te ajută să faci față oricărei provocări și le permite angajaților tăi să se bucure de un stil de viață sănătos. Iată ce poți să faci pentru a încuraja acest lucru:

  • planifică realist termenul de finalizare a sarcinilor și nu supraaprecia capacitatea de lucru a oamenilor din echipă;
  • prioritizează și fă alegeri conștiente. În situațiile în care anumite termene care nu țin de puterea ta de decizie se suprapun, prioritizează sarcinile mai importante și obține o amânare pentru cele care nu sunt urgente;
  • încurajează-ți angajații să nu lucreze peste program. Pentru a aplica această metodă, folosește-te de puterea exemplului și nu îți face nici tu un obicei de a rămâne peste program la serviciu. Atunci când angajații observă că superiorul lor promovează un echilibru între job și viața personală, vor începe să îți urmeze exemplul.

 

Este limpede că eforturile de a menține angajații cheie în echipă costă mai puțin decât cele necesare pentru recrutarea de noi angajați, astfel că o strategie de fidelizare poate fi un element esențial în succesul companiei.

 

sursă foto: Shutterstock

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri