AcasăLIFEDaniel Popescu, un elev din Slatina, a făcut senzaţie la "Românii au...

Daniel Popescu, un elev din Slatina, a făcut senzaţie la „Românii au talent” (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Daniel are 18 ani și a descoperit skateboarding-ul pe internet. A rupt peste 20 de plăci în cei 6 ani de când practică acest sport.

La un moment dat, l-a întâlnit pe Marius Constantin, primul skater profesionist din România, care i-a fost profesor lui Daniel o vreme, dar acum ucenicul și-a depășit maestrul.

Tatăl său este frizer, iar mama este casieriță. Îl susțin în pasiunea sa pentru skateboard, deși inițial nu au fost prea încântați de acest sport. Cu timpul, au înțeles și au acceptat alegerea lui.

Daniel a participat la competiții internaționale în Franța, Germania și Canada, reușind să câștige premii importante. El spune că la competiții nu există limită de vârstă și concurează și împotriva skaterilor cu vârsta de 60 de ani.

Activitatea sa principală este freestyle skateboarding, un stil mai creativ decât street skateboarding.

Mihai Bobonete: „Daniel, ești foarte bun! Mai presus de trucuri, e clar că este vorba despre un sport. Sper că o să începem să apreciem genul acesta de campioni. Avem unul dintre cei mai buni oameni din lume în față. Ceea ce e de apreciat și de aplaudat. Bravo ție!”;

Vezi AICI momentul și jurizarea. 

Skateparc de peste 3.600 metri pătraţi, în Slatina

Cel mai noul parc din Slatina, construit de municipalitate pe amplasamentul fostului ştrand din cartierul Progresul, prinde contur.

Municipalitatea îl inaugurează la începutul lunii iunie, cu un concurs de skate de anvergură internaţională. Primarul Emil Moţ a declarat că zona de skateparc a fost concepută cu ajutor practicanţilor acestui sport, din Slatina.

„Proiectul de suflet este Baza Sportivă Dumitru Dobrescu. În vara asta, Ştrandul Progresul va fi gata. O să avem cea mai frumoasă pistă de skate, la nivel european. S-a făcut conform cerinţelor, pentru cei care practică acest sport. Dacă tot făceam ceva de la zero, un parc, o bază sportivă, de ce să nu le oferim aceste facilităţi. În momentul în care facem deschiderea acestui parc, eu vreau să avem cel mai mare concurs european”, a declarat Emil Moţ.

Proiectul la fostul ştrand Progresul a demarat în anul 2022, după ce Municipalitatea slătineană a reuşit să preia în administrare terenul de la Ministerul Sportului şi Tineretului.

Date tehnice

În incinta noului spaţiu de petrecere a timpului liber vor fi amenajate următoarele:

skateparc, în suprafaţă de 3.602 metri pătraţi

parcare

zonă tip amfiteatru în aer liber

spaţii de joaccă pentru copii, în suprafaţă de 1.067 metri pătraţi

spaţiu pentru joc de şah

fântână arteziană, în suprafaţă de 82 metri pătraţi

alei

spaţiu pentru citit în aer liber

spaţiu pentru fitnes,

grupuri sanitare

chioşc tip ciupercă,

spaţiu verde pe 7.442 metri pătraţi

Surse: Reporter24 şi protv.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri