AcasăRECOMANDATEDe ce credem în semnele zodiacale, conform științei

De ce credem în semnele zodiacale, conform științei

spot_img
spot_img
- Advertisement -

În ciuda lipsei de premise raționale sau de dovezi științifice care să susțină astrologia, popularitatea sa a crescut în ultimii ani. Aproximativ o treime dintre polonezi cred că data nașterii afectează în mod semnificativ personalitatea.

Un studiu recent realizat de Mohsen Joshanloo, psiholog la Universitatea Keimyung din Coreea de Sud. a analizat dacă semnele zodiacale influențează bunăstarea psihologică, succesul financiar, fericirea sau nivelul de stres.

Studiul a concluzionat că influența semnelor zodiacale este nesemnificativă din punct de vedere statistic, similară cu șansa aleatorii, ceea ce sugerează că semnele astrologice oferă la fel de multe informații despre bunăstarea unei persoane precum aruncarea unei monede.

Explicațiile psihologice ale credinței în astrologie includ tendința de a căuta explicații simpliste în perioade de stres prelungit. În plus, credința în puterea semnelor zodiacale poate duce la profeții auto-împlinite, unde persoanele acționează în moduri care le confirmă aceste convingeri astrologice, influențându-le astfel fericirea percepută.

De asemenea, tratamentul social și judecățile bazate pe semnul zodiacal ale unei persoane pot influența experiențele și percepția de sine ale unei persoane, titrează jurnaliştii de la publicaţia poloneză Gazeta Wyborcza.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri