AcasăACTUALDoi copii bolnavi, de 2 şi 6 ani, duşi la spital după...

Doi copii bolnavi, de 2 şi 6 ani, duşi la spital după ce au fost ţinuţi într-o colibă, în pădure (VIDEO)

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Caz șocant în județul Bistrița-Năsăud. În plină iarnă, 8 persoane locuiau în pădure, fără condiții optime de trai. Printre ele, autoritățile au găsit și 2 copii bolnavi, care au fost transportați de urgență la spital.

Cei doi copii în vârstă de 2, respectiv 6 ani, găsiţi de angajaţii Primăriei Bistriţa locuind în adăposturi improvizate amplasate în pădurea Codrişor, situată la periferia municipiului, lângă râul Bistriţa Ardeleană, au ajuns la spital cu boli respiratorii şi au fost preluaţi de cei de la Protecţia Copilului.

Potrivit datelor comunicate marţi Agerpres de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, minorii au fost preluaţi în UPU Pediatrie cu o pneumonie acută, rinofaringită acută şi anemie în cazul fetiţei de 2 ani şi bronşită acută şi rinofaringită acută în cazul băiatului de 6 ani, medicii apreciind că nu se impune internarea acestora, fiindu-le prescris tratament medicamentos.

De asemenea, ambii sunt suspecţi de contact cu un caz TBC, în baza declaraţiilor făcute de mama lor, şi au fost testaţi în acest sens în cursul zilei de marţi.

În dimineaţa zilei de 8 ianuarie, poliţiştii locali, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, au identificat în pădurea Codrişor trei adăposturi improvizate, în care locuiau cei doi minori alături de şase adulţi, cu toţii fiind expuşi temperaturilor scăzute, potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia Locală.

Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte şi cazare pentru persoane adulte fără adăpost din Bistriţa, pentru a beneficia de serviciile socio-medicale puse la dispoziţie de municipalitate. În cazul celor doi minori, s-a decis transportarea la spital pentru evaluarea stării de sănătate şi sesizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în vederea preluării copiilor şi instituirii măsurilor de protecţia socială necesare. Totodată, s-au întreprins măsuri de ecologizare a zonei în care au fost găsite cele trei adăposturi improvizate.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri