AcasăEDUCAŢIEElevi cu păduchi, la şcoli din judeţul Olt

Elevi cu păduchi, la şcoli din judeţul Olt

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Zeci de elevi din judeţul Olt au păduchi, potrivit unui comunicat remis de DSP, care prezintă rezultatele triajului epidemiologic de după vacanţa de luna trecută.

Potrivit sursei citate, în urmă triajului epidemiologic efectuat după vacanța din luna februarie, în unitățile  de învățământ de la nivelul  județului  Olt, au fost examinați de 36.916 preșcolari și elevi, ocazie cu care au fost depistate un număr de 90  cazuri de îmbolnăviri, după cum urmează:

22 cazuri de pediculoză (păduchi);

14 cazuri cu micoze (boli infecțioase produse de ciuperci);

54 cazuri cu angine (inflamaţii ale faringelui și amigdalelor care împiedică înghițirea și respirația).

„După prelucrare, din cele 22  cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului  efectuat la şapte zile de la depistare, a rămas în evidență un caz (în mediul rural), acesta urmând a fi rezolvat ulterior. Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală”, transmite DSP Olt.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri