AcasăACTUALFemeie săltată de poliţişti pentru o postare pe Faccebook. Ce spune Poliţia

Femeie săltată de poliţişti pentru o postare pe Faccebook. Ce spune Poliţia

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Poliţişti de la Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 18 Poliţie, s-au sesizat din oficiu, duminică, cu privire la infracţiunea de „instigarea publică la săvârşirea de infracţiuni”, după ce în mediul online, prin rin intermediul unei reţele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârşirea de infracţiuni. Ei au adus la audieri, la Secţia 13 de poliţie o femeie în vârstă de 36 de ani, iar cercetările continuă. Este vorba despre activista civică Angi Şerban care s-a întrebat, într-o postare pe Facebook, de ce un bărbat „stă cu puşca printre protestatari” şi „dacă în democraţie, la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu’?. Ea are şi pagina „Fata cu goarna – Angi Şerban”. Este vorba despre poliţistul care a îndreptat arma din dotare către o maşină care s-ar fi dus spre protestatari la manifestaţia de pe Centura Constanţei.

„În fapt, la data de 14 ianuarie 2024, în mediul online, prin intermediul unei reţele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârşirea de infracţiuni. În urma activităţilor specifice efectuate de către poliţişti, a fost identificată persoana care administrează contul de pe respectiva reţea de socializare. În urma relaţionării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Sursa citată mai spune că, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 13 Poliţie, aceasta a fost condusă la sediul subunităţii de poliţie, în vederea audierii.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul penal”, adaugă sursa menţionată.

Angi Şerban a postat, pe Facebook, un mesaj adresat Ministerului de Interne în care întreabă de ce stă un bărbat cu puşca printre protestatari, şi dacă nu e legitim în acest context ca lumea să iasă cu „cocktailu’”.

„Ministerul Afacerilor Interne, Romania de ce stă băiatul ăsta cu puşca printre protestatari? E cumva ea îndreptată către maşina aia mică? De când am ieşit din democraţie şi am intrat în dictatură militară? Să ieşiţi public să ne explicaţi ce caută trupele speciale acolo! De urgenţă! Şi aş mai avea o întrebare: Dacă în democraţie, la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu’?”, a scris ea,sâmbătă seara, pe contul ei de Facebook.

De asemenea, duminică, aceasta a scris că poliţia o plimbă între secţii pentru a o audia, pentru că a luat-o de la o adresă la care nu domiciliază.

„M-a luat Poliţia Română de la o adresa la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică. M-au dus la Secţia 13 şi acum la Secţia 18. Mă plimbă între secţii. Domnule Cătălin Predoiu, de unde ştie poliţia unde dormeam în kwrwl gol mai devreme? Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne, Romania telefonul fără mandat?”, a scris Şerban.

Centura Constanţei a fost blocată sâmbătă seara de protestatari, care acuză autorităţile că nu îi lasă să protesteze şi că poliţiştii au venit înarmaţi. De altfel, un poliţist a îndreptat arma din dotare către o maşină care s-ar fi dus spre protestatari. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au afirmat că arma respectivă avea muniţie neletală.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

News.ro
News.ro
News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri