AcasăACTUALFost prefect externat de la Psihiatrie şi plasat în arest la domiciliu

Fost prefect externat de la Psihiatrie şi plasat în arest la domiciliu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, a fost externat de la Psihiatrie şi audiat, marţi, în cauzele penale în care este vizat, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Ulterior acesta a fost escortat la domiciliul din Baia de Aramă de către poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, unde va executa măsura arestului la domiciliu 30 de zile, potrivit unor surse judiciare.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să menţină măsura arestului la domiciliu în cazul lui Morega, el având obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea procurorilor, în dosarul în care este cercetat penal după ce a fost prins conducând fără permis de conducere şi a produs un eveniment auto.

Potrivit Agerpres, iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar, apoi au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, însă Judecătoria Sectorului 1 a decis pe 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu.

Procurorii au atacat decizia primei instanţe, dar contestaţia lor a fost respinsă, luni, de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art.221 alin. 1 Cpp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Definitivă”, arată Tribunalul Bucureşti.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în repetate rânduri.

De asemenea, el este cercetat pentru de lovire sau alte violenţe, după ce a agresat o jurnalistă.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri