AcasăACTUALFugarul Catălin Cherecheş, condamnat la cinci ani de închisoare, depistat de poliţişti...

Fugarul Catălin Cherecheş, condamnat la cinci ani de închisoare, depistat de poliţişti în Augsburg

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg.

Potrivit G4Media, el încerca să fugă din Germania.

El era cu o mătușă cu care s-a deplasat cu mașina la gară, cu o viteză excesivă de 200 de km la oră.

Când au ajuns la gară au încercat să scape de mașină și eventual să ia un taxi, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

„În urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, se precizează într-o informare a polițiștilor.

A trecut vineri prin Vama Petea

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a ieşit din ţară vineri la ora 7.49, înainte de pronunţarea sentinţei, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, a anunţat sâmbătă chestor de poliţie Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră.
Un poliţist de frontieră este cercetat, iar în cazul lui Cherecheş a fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

„Acesta a fost dat în urmărire naţională la ora 10:21. Ulterior, la ora 18:00 a fost dat în urmărire internaţională, mandat validat în sistemul de informaţii Schengen la ora 18:50, fiind emis un mandat european de arestare. Având în vedere informaţiile potrivit cărora Cherecheş Cătălin ar fi ieşit din ţară, am dispus în timp operativ constituirea unei echipe de verificare constituită din şefi ai structurilor din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, direct responsabili de situaţie. (…) În mod concret, au fost valorificate informaţiile furnizate de IGPR prin intermediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, sens în care au fost efectuate verificări în punctele de trecere a frontierei situate la graniţa cu Ungaria privind traficul autovehiculelor şi al persoanelor pentru a identifica posibile mijloace de transport în care bărbatul căutat ar fi putu ieşi din ţară. (…) Dina analiza tuturor datelor obţinute s-au stabilit următoarele aspecte: Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria, prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunţat şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Victor Ştefan Ivaşcu.

Conform datelor obţinute, Cherecheş se afla pe locul din dreapta şoferului, într-un autovehicul cu regim de taxi, atât şoferul cât şi pasagerul au prezentat cărţi de identitate româneşti, iar cartea de identitate prezentată de Cherecheş aparţinea unei rude care nu locuieşte în România.

Cartea prezentată de Cherecheş a fost implementată în baza de date de către poliţistul român de frontieră, acesta a dat mai departe cartea de identitate poliţistului maghiar de frontieră care a procedat la fel, după care a permis intrarea maşinii pe teritoriul maghiar.

Oficialul Poliţiei de frontieră a precizat că „nu au putut fi preluate imagini concludente de pe camerele perimetrale ale punctului de trecere Petea, întrucât acestea nu surprins imagini cu controlul efectuat la tonetă, pe teritoriul maghiar şi nu s-au putu distinge în mod clar şi neechivoc persoanele din interior”.

Anchetă la Poliţia de Frontieră

Şeful Poliţiei de Frontieră a spus că poliţistul de frontieră care a verificat actul de identitate al lui Cherecheş nu îşi explică cum nu şi-a dat seama, în pofida asemănării dintre Cherecheş şi ruda al cărei act de identitate acesta l-a prezentat.

„La nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei a fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de agentul de poliţie de frontieră în vedea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare. (…) Precizez că am dispus efectuarea de instructaje şi verificări la nivelul întregii ţări în toate punctele de trecere a frontierei pentru a ne asigura că astfel de situaţii să nu se mai repete. (…) Vă mărturisesc că am văzut, nu documentele, dar am văzut pozele, există o asemănare, exact cum am precizat, însă nu scuză, trebuia să fie identificat şi colegul care era la acea tonetă în postul de control trebuia să realizeze această neconcordanţă între documentul prezentat la control şi persoana aflată în vehicul. Nu au acelaşi nume de familie. (…) Documentul prezentat la control a fost unul real, nu unul falsificat. Acel document, este verificat prin aparatura pe care o are dacă ar fi fost falsificat, aparatura ar fi arătata cest lucru. Vă mărturisesc cu cea mai mare sinceritate faptul că însuşi poliţistul de frontieră nu îşi închipuie cum s-a putut întâmpla, de fapt, la momentul acesta crede că nu s-a putut să se întâmple aşa ceva având în vedere că este o persoană notorie, intens mediatizată în ultima perioadă, dumnealui spune că s-ar fi recunoscut, dar sunt aspecte pe care noi le vom trata cu maximă serozitate în cercetarea disciplinară pe care o avem. (…)”, a mai afirmat el.

Acesta a menţionat că poliţistul care a făcut controlul are o experienţă „foarte bună, 21 de ani de experienţă, din informaţiile pe care le am de la colegul meu de la Sighet cu multe depistări, cu multe realizări, fără astfel de incidente până acum”.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri