AcasăECONOMIEHidroelectrica începe construcţia celui mai mare parc fovoltaic din ţară, în judeţul...

Hidroelectrica începe construcţia celui mai mare parc fovoltaic din ţară, în judeţul Dolj

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a inițiat licitația pentru realizarea studiilor necesare lansării proiectului fotovoltaic de 1.500 MW din Dăbuleni-Sadova, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro. Proiectul este unul dintre cele mai mari din Europa și a fost declarat de importanță națională de Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Hidroelectrica solicită oferte pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, studiului de fezabilitate, documentațiilor necesare autorizării execuției și documentației de atribuire pentru contractarea proiectului. Valoarea estimată a contractului pentru aceste studii este de aproximativ trei milioane de lei. Procedura de licitație se bazează pe criteriul calitate-preț, acordând doar 40% din punctaj prețului, restul punctajului fiind alocat experienței personalului-cheie și planului de lucru.

Acest proiect fotovoltaic gigant va ocupa aproximativ 2.200 de hectare și se estimează că va produce aproximativ 1,75 TWh de energie electrică anual. Locația sa în zona Sadova-Dăbuleni din județul Dolj este una dintre cele mai favorabile din România pentru o asemenea instalație, având un nivel de radiație solară de 1.400 kWh/mp/an.

Investiţie de peste 1,2 miliarde de euro

Cu o investiție care ar putea depăși 1,2 miliarde de euro, Hidroelectrica plănuiește să obțină finanțare parțială din fonduri europene. Proiectul reprezintă un pas semnificativ în direcția creșterii capacității de producere a energiei regenerabile din România, iar finalizarea sa ar putea să-l transforme în cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, devenind un pilon important al producției de energie verde din țară.

Hidroelectrica este un jucător-cheie în piața de energie din România și se află într-o continuă creștere, înregistrând un profit net semestrial de 3,94 miliarde de lei, în creștere cu 46% față de anul precedent, și având o capacitate totală de producție hidroelectrică de 6,3 GW.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri