Două anchete sunt în curs de desfăşurare la Tic Pitic, cea mai veche grădiniţă din oraşul argeşean Mioveni (înfiinţată în 1975). Pe Facebook, au apărut câteva fotografii în care angajatele unităţii se văd cărând sacoşe pline.
Poliţia Mioveni efectuează cercetări in rem privind săvârşirea infracţiunii de furt. Oamenii legii au ridicat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere pentru a se stabili dacă se confirmă sau nu acuzaţiile lansate în mediul virtual unde, imaginile au fost însoţite de mesajul „Cam aşa se fură mâncarea copiilor de la grădiniţa Tic Pitic Mioveni”.
De asemenea, Primăria Mioveni a demarat propria sa anchetă în acest caz. Potrivit primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, imaginile care făceau referire la presupusa sustragere de alimente au fost postate de pe un cont care s-a dovedit a fi fals şi care, între timp, a fost dezactivat.
„În urma apariţiei unor imagini în spaţiul public, care făceau referire la o presupusă sustragere de alimente din grădiniţa TIC PITIC, aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Mioveni şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor competente au demarat o anchetă pentru a clarifica situaţia. După ce se vor elucida împrejurările care au condus la această situaţie, vor fi trase concluziile, iar în situaţia în care vor fi constatate abateri şi încălcări ale legii, persoanele vinovate riscă să părăsească instituţia”, a scris primarul Ion Georgescu pe pagina sa de Facebook.
Grădiniţa a fost implicată într-un scandal şi anul trecut, când unii părinţi s-au plâns pe reţelele de socializare că, după ce personalul unităţii a sugerat că este nevoie de modernizarea grădiniţei, li s-ar fi cerut bani pentru cumpărarea de aparatură video. După recentul scandal izbucnit la finele săptămânii trecute, edilul şef al oraşului a postat pe Facebook şi o descriere a unităţii de învăţământ preşcolar pe care o gestionează autoritatea publică locală: „Grădiniţa cu Program Prelungit <> Mioveni a fost prima grădiniţă din judeţul Argeş care, ȋn anul 2006, a solicitat ȋnscrierea ȋn Programul Mondial de Educaţie pentru Mediu <>.
Unitatea a fost evaluată de-a lungul anilor de 6 ori obţinând calificativul Excelent , distincţia STEAGUL VERDE, statutul de <<eco-grĂdiniŢĂ>>, ȋmpreună cu diferite distincţii. Ȋn cadrul acestui program copiii, părinţii şi comunitatea locală au conştientizat o serie de factori precum faptul că protejarea mediului este o prioritate a zilelor noastre, deşeurile trebuie colectate selectiv, trebuie redusă poluarea de orice, efectele nocive ale poluării sunt fatale pentru sănătatea lor şi a planetei, trebuie economisite apa şi energia electrică. Astfel, Grădiniţa cu Program Prelungit Tic-Pitic Mioveni îi îndrumă pe copii sa urmeaze conceptual celor 3 R – Reducere, Reciclare, Refolosire”.