AcasăACTUALIulia Navalnaia, discurs emoţionant în Parlamentul European. „Putin nu este un politician,...

Iulia Navalnaia, discurs emoţionant în Parlamentul European. „Putin nu este un politician, ci un monstru sângeros” (video)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Iulia Navalnaia, soţia activistului anticorupţie rus Aleksei Navalnîi, a vorbit miercuri în Parlamentul European de la Strasbourg. 

Cu lacrimi în ochi aceasta a spus că soțul său a fost torturat timp de trei ani și ucis la ordinele lui Vladimir Putin, despre care a spus „că nu este un politician, ci un monstru sângeros”. „Putin este în stare de orice, nu se poate negocia cu el”, a afirmat Navalnaia, care a fost aplaudată minute în șir de eurodeputați.

„Soțul meu nu va vedea cum va arăta frumoasa Rusie a viitorului, dar noi trebuie să o putem vedea. Iar eu voi face tot ce pot pentru ca visul lui să devină realitate, ca răul să se destrame și acest viitor frumos să vină. Putin trebuie să răspundă pentru ce a făcut cu Rusia, cu Ucraina și cu Navalnîi. Trebuie să-i investigați pe avocații și bancherii care îl ajută pe Putin și pe aliații săi să-și ascundă banii. Nu aveți de-a face cu un politician, ci cu un monstru sângeros. Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să fiți inovatori, nu-l puteți afecta cu rezoluții sau sancțiuni”,  a spus Iulia Navalnaia.

Aceasta a adăugat că Putin este liderul unui grup de crimă organizată. „În ea sunt otrăvitori și asasini, dar toți sunt doar niște marionete. Cel mai important lucru sunt oamenii apropiați de Putin, prietenii, asociații și păstrătorii banilor mafiei”, a mai spus ea.

În cadrul discursului Iulia Navalnaia a anunţat că funeraliile soţului său vor avea loc vineri la cimitirul Borisovskoye. Ceremonia va avea loc la Biserica Icoanei Maicii Domnului din districtul moscovit Maryino. „Nu știu dacă funeraliile lui Alexei Navalnîi vor fi pașnice, sau poliția va face arestări”, a mai spus ea.

Moartea lui Aleksei Navalnîi dezbătută de eurodeputaţi

Miercuri după-amiază, eurodeputaţii vor avea şi o dezbatere despre moartea lui Aleksei Navalnîi cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai preşedinţiei belgiene a Consiliului UE. Este de aşteptat ca aceştia să condamne regimul rus şi pe preşedintele Vladimir Putin şi să discute despre situaţia periculoasă cu care se confruntă personalităţile opoziţiei, jurnaliştii şi apărătorii drepturilor omului în Rusia.

Aleksei Navalnîi este unul dintre cei mai cunoscuţi activişti anticorupţie din Rusia şi un critic virulent al preşedintelui Vladimir Puțin. În 2021 acesta a fost laureat al Premiului Saharov pentru libertatea de gândire. Navalnîi a murit, pe 16 februarie, într-o colonie penitenciară îndepărtată din regiunea arctică rusă, în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea pe baza unor acuzaţii false.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri