AcasăPOLITICĂJOSNIC! Candidatul PNL Slatina foloseşte copiii cu autism în campania electorală

JOSNIC! Candidatul PNL Slatina foloseşte copiii cu autism în campania electorală

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Candidatul PNL Slatina săvârşeşte o nouă minciună prin omisiune atunci când spune, pe contul său de TikTok, că autorităţile locale nu susţin centrele pentru copiii cu autism, Sindrom Down sau alte nevoi speciale. O verificare simplă arată că Asociaţia Nagual, cea pe care liberalul o foloseşte în campania sa electorală, a avut cele mai importante alocări de la Primăria Slatina, în ultimii ani. Totodată, informaţia este confirmată şi de Valeriu Iancu, coordonatorul Asociaţiei, care îi reproşează candidatului liberal că se foloseşte de el şi de asociaţie, fără a cere acordul.

Candidatul PNL la Primăria Slatina a arătat din nou că nu are scrupule atunci când vine vorba de campania electorală şi într-un clip recent, postat pe TikTok şi Facebook, se foloseşte de copiii cu autism, Sindrom Down sau alte nevoi speciale. Liberalul minte şi spune că autorităţile locale nu susţin centrele care oferă aceste servicii, lucru contrazis de realitate.

O verificare simplă, arată că Primăria Slatina a alocat Asociației Nagual sume importante de bani, de câte ori a solicitat. Astfel, în 2017, a existat o alocare de 90.000 lei. Anul următor, suma alocată s-a ridicat la 83.000 lei, pentru ca în 2019, suma să fie de 89.000 lei.

Alocările s-au făcut prin Programul anual propriu al Consiliului Local al municipiului Slatina de finanţare nerambursabilă în condiţiile Legii nr.350/2005 pentru acordarea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local.

„Aș aprecia sincer dacă nu ai folosi organizația noastră în campania electorală!”

Valeriu Iancu, psiholog şi coordonator al Asociaţiei Nagual, a ţinut să-l contrazică pe candidat, printr-un comentariu chiar la postarea acestuia. Nicolae arată că fără sprijinul financiar al Primăriei Slatina, nu ar fi putut finaliza construirea centrului din municipiu.

Totoată, el îi reproşează candidatului că îi foloseşte fără drept imaginea în campania electorală.

„Salut Mario! Apreciez ajutorul pe care l-ai oferit organizatiei noastre la evenimentul caritabil dar si mai mult apreciez suportul oferit de Primăria Slatina pentru finalizarea constructiei centrului din spatele tau care acum ofera servicii gratuite copiilor diagnosticați cu TSA! Cine doreste poate sa verifice aici https://www.asociatianagual.ro/…/autismul-vorbeste-e… . PS: Aș aprecia sincer dacă nu ai folosi organizația noastră în campania electorală!”, transmite Valeriu Iancu.

„O să apreciez întotdeauna bunul simt, loialitatea, empatia, curajul de a construi, sacrificiul personal care să conducă la desăvârșirea propriei viziuni (dacă există), capacitatea de a conduce prin propriul exemplu, respectarea cuvântului dat, onoarea față de tine și față de alții, asumarea greșelii etc. Nu folosesc electoral fraza ci asum un fapt obiectiv. Fără finanțarea de la Primăria Slatina ar fi fost extrem de dificil să finalizez construcția centrului. Nu doresc să dezvolt mai mult, nu am și nici nu doresc să am expertiza sau experiență politică, prefer să stau departe de acest domeniu. O să fiu însă alături de oameni integri, onești, care au compasiune față de suferința semenilor și care știu să inspire. Restul sunt detalii …”, a adăugat Valeriu Iancu.

În plus, la nivelul municipiul Slatina există cel puţin 12 centre autorizate pentru a lucra cu copiii care au afecţiuni din spectrul autist. Cele mai multe sunt în relaţie cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că aparţinătorii nu plătesc nimic pentru terapie.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri