AcasăACTUALJurnalişti români, reţinuţi în Transnistria

Jurnalişti români, reţinuţi în Transnistria

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Jurnaliştii Digi24 Alexandru Rotaru şi Cristian Petrescu au fost reţinuţi marţi seară de forţele de securitate proruse din Transnistria, anunţă Digi24 citat de paginademedia.ro.

Echipa Digi24 se afla în regiunea separatistă de unde a relatat despre ultimele provocări din zona controlată de forţe proruse.

Cei doi jurnalişti au transmis din Tighina şi Tiraspol pe parcursul zilei de marţi, iar în timp ce se aflau în aşa-zisa capitală a Transnistriei au fost reţinuţi fără a li se aduce vreo acuzaţie.

Echipa Digi24 a fost eliberată după aproximativ şase ore, timp în care cei doi jurnalişti au fost interogaţi, după intervenţia Ministerului de Externe al României şi a autorităţilor de la Chişinău.

„În seara zilei de 10 mai 2022, MAE a fost informat cu privire la faptul că doi jurnalişti români, prezenţi în interes profesional în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, nu mai pot fi contactaţi de către redacţie, aceştia fiind – aşa cum s-a aflat ulterior – reţinuţi de forţele de securitate ale aşa-ziselor „autorităţi” transnistrene. Ca urmare a dispoziţiei ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ambasada României la Chişinău a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe multiple canale, inclusiv pe lângă autorităţile competente ale Republicii Moldova şi Misiunea în Republica Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, fiind obţinută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnalişti. Aceştia au fost însoţiţi, în condiţii de securitate, spre capitala Chişinău unde se află în siguranţă, urmând să se întoarcă în România în perioada următoare”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Totodată, MAE „adresează mulţumiri deosebite autorităţilor Republicii Moldova şi celorlalte autorităţi române implicate pentru acţiunea promptă şi eficientă care, alături de demersurile MAE, prin Ambasada României la Chişinău, au condus la eliberarea celor doi jurnalişti români.”

CITEŞTE ŞI: Schelet uman găsit în boxa de la subsolul unui bloc

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri