AcasăPOLITICĂLegea Educaţiei va fi modificată. Senatorul Paul Stănescu, printre iniţiatorii unui proiect...

Legea Educaţiei va fi modificată. Senatorul Paul Stănescu, printre iniţiatorii unui proiect legislativ în acest domeniu

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Senatorul de Olt Paul Stănescu se numără printre parlamentarii care au inițiat un proiect legislativ pentru modificarea Legii educației, pentru îmbunătăţirii cadrului legislativ în materie de sport.

Un nou articol care se vrea introdus în lege arată că, pentru activitatea sportivă de performanţă, la propunerea autorităţilor administraţiei publice locale, a inspectoratelor şcolare, a Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Federaţiilor Sportive Naţionale, academiilor sportive, cluburilor sportive, cluburilor sportive universitare, asociaţiilor sportive împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale se pot înfiinţa cluburi şcolare şi unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, clase vocaţionale cu program sportiv integrat ori suplimentar.

Pentru buna desfăşurare a activităţii, cluburile sportive şcolare, liceele cu profil sportiv, clasele vocaţionale beneficiază da_baze sportive proprii şi de acces gratuit în bazele sportive care aparţin celorlalte unităţi de învăţământ preuniversitar publice precum şi a celor aparţinând administraţiilor publice locale, cu acordul conducerilor acestor, se arată modificarea unui alt articol.

„Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează, datorită necesităţii îmbunătăţirii cadrului legislativ în materie de sport. Modificările legislative au menirea să armonizeze Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 cu Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 în ceea ce înseamnă desfăşurarea procesului instructiv educativ şi al antrenamentului sportiv.

Totodată se doreşte actualizarea cadrului legislativ în vederea introducerii în lege a instituţiilor publice sau private ce au rol în domeniul sportului de performanţă (federaţii sportive, academii sportive, cluburi sportive. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Totodată se doreşte creşterea calitativă a competiţiilor sportive şcolare la nivel naţional dar şi o separare a acestora din punct de vedere organizaţional. Astfel, în conformitate cu standartele europene se impune separarea Federaţiei Sportului Universitar de cel Şcolar.

Implicarea companiilor private este un lucru necesar din punct de vedere al finanţării activităţilor sportive şcolare.

Prin aceste modificări legislative, venim cu completări necesare având în vedere dinamica sportului mondial, creştem şi calitatea din toate punctele de vedere şi baza 17 de selecţie va fi una mult mai mare si mult mai calitativă”, se arată în expunerea de motive la proiectul legislativ.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri