AcasăEDUCAŢIELiceul „Alexe Marin” Slatina a găzduit concursul de securitate și sănătate în...

Liceul „Alexe Marin” Slatina a găzduit concursul de securitate și sănătate în muncă „Ştiu şi aplic” (FOTO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Etapa județeană a concursului național tehnic de securitate și sănătate în muncă „Ştiu şi aplic” s-a desfăşurat, sâmbătă, la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina. În urma competiţiei, au fost desemnaţi elevii care vor reprezenta judeţul la faza naţională care se desfăşoară la Iaşi.

Concursul face parte din lista proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2023-2024, finanțate de Ministerul Educației.

Scopul acestui concurs este conștientizarea tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

Etapa județeană a concursului s-a desfășurat sub supravegherea Inspectoratului Școlar Județean Olt, prin inspectorul pentru învățământul profesional și tehnic, Ștefania Aida Aliman și a Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, prin prezența inspectorilor de muncă Adi Matei și Ionela-Cristina Popescu.

Profesorul Valeria Diaconu, în calitate de persoană de contact, a facilitat legătura permanentă cu organizatorii competiției – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, având în vedere că proba teoretică s-a desfășurat online.

Pentru proba practică, subiectele au fost concepute de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, care a  dăruit materiale de birotică  fiecărui elev prezent.

La etapa natională a concursului  „Știu și aplic – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii” care va avea loc la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, participă echipajele care au obținut primul loc la eatapa județeană, pentru fiecare din cele cinci secțiuni ale concursului, astfel:

–           Secțiunea pentru licee,  filiera tehnologică-ciclul inferior – echipajul Liceului Tehnologic Văleni, format din elevii Călin Ana Marinela și Bolboașă Alexandru Gabriel,  îndrumați de profesor Tudor Daniela;

–           Secțiunea pentru licee, filiera tehnologică-ciclul superior – echipajul Liceului Tehnologic Metalurgic Slatina, format din elevii Dinoi Fabian Gabriel și Crucioiu Cristian Sebastian Florin, îndrumați de profesor Lăpădat Lenuța;

–           Secțiunea învățământ profesional – echipajul Liceului Tehnologic ”Alexe Marin” Slatina, format din elevii Vilău Adrian Ștefan și Fieraru Doru Nicolae, îndrumați de profesor Iosim Niculița.

–           Secțiunea pentru licee, filiera teoretică-ciclul inferior – echipajul Liceului Teoretic „Ion Ghe. Roșca” Osica de Sus, format din elevii Badea Vlăduț Florin și Manicea Andrei Remus, îndrumați de profesor Drăgan Maria

–           Secțiunea pentru licee, filiera teoretică-ciclul superior – echipajul Liceului Teoretic „Ion Ghe. Roșca” Osica de Sus, format din elevii Matei Mihai Alexandru și Săftoiu Gabriel Mădălin, îndrumați de doamna profesor Drăgan Maria.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri