AcasăACTUALLiderul deputaţilor UDMR ameninţat de protestatarii AUR. Se cere sporirea măsurilor de...

Liderul deputaţilor UDMR ameninţat de protestatarii AUR. Se cere sporirea măsurilor de securitate în Parlament

spot_img
spot_img
- Advertisement -

După ce Ludovic Orban a spus ieri că a fost atacat de protestatarii AUR, în aceeaşi situaţie a ajuns şi liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond. Înainte să intre în curtea Palatului Parlamentului acesta a fost huiduit şi ameninţat.

„Eu vin pe jos la Parlament şi am venit prin strada Izvor, pe trotuar, pe partea Palatului Parlamentului. Jandarmii mi-au spus că nu pot intra la prima intrare, m-am îndreptat către următoarea intrare, am trecut printre protestatari, m-au huiduit şi sigur că m-au şi ameninţat, dar n-am fost lovit. Au zis: Luaţi-i gâtul!”, deci un discurs agresiv. Cred că m-au recunoscut, dacă au zis „Afară cu UDMR-ul!”. M-am îndreptat către cealaltă intrare şi atunci am auzit nişte paşi, nişte persoane alergând în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit. (…) Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Csoma Botond la Parlament.

Potrivit acestuia, „aceşti oameni sunt induşi în eroare de către un partid extremist şi şovin care se numeşte AUR”. „Eu n-am fost bruscat, jandarmii i-au oprit. (…) Sigur că, dacă nu erau jandarmii, poate mă bruscau şi pe mine, poate mă loveau”, a explicat Botond.

Se cer măsuri suplimentare de securitate

Deputatul UDMR a atras atenţia că există şansa ca astfel de proteste să degenereze, context în care a subliniat că ar trebui discutată în Biroul permanent situaţia de miercuri, respectiv anumite măsuri de securitate.

„Eu chiar vreau să mă opresc să le spun că nu e nimic adevărat din ceea ce spune AUR, dar după aceea am văzut că sunt destul de agresivi, n-am avut cu cine să port un dialog. Trebuie să ne gândim totuşi: a fost un incident de securitate, aţi văzut şi dumneavoastră, s-au introdus acele gloanţe în clădirea Parlamentului, dar totuşi nu cred că ar trebui să restricţionăm de tot accesul în Parlament, nu trebuie să stăm aici, să fim separaţi de cetăţeni. Dar nişte măsuri de securitate ar trebui să luăm. Trebuie să facem o analiză şi în Biroul permanent. (…) După cum am văzut cum reacţionează unii colegi, ce discurs au, mă pot gândi că se pot duce în această direcţie (amplificarea incidentelor de miercuri – n.r.). Cred că ar trebui să luăm nişte măsuri sporite de securitate”, a mai afirmat deputatul UDMR.

Întrebat dacă ar trebui să fie controale mai stricte la intrarea în Palatul Parlamentului, Csoma Botond a spus: „Cred că o anumită perioadă de timp s-ar impune un control mai riguros la intrarea în clădire”.

Orban, agresat şi scuipat de protestatarii AUR

​Fostul premier Ludovic Orban susţine că a fost agresat și scuipat de manifestanți ai AUR când se deplasa către intrarea de la Parlament.

”Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace”, a declarat Ludovic Orban la Antena3.

De cealaltă parte, reprezentantul AUR, Dan Tanasă, i-a replicat lui Orban că minte. ”Oamenii sunt frustrați. Sunteți în politică de 33 de ani. Nu se leagă nimic de numele dumneavoastră în politică și oamenii sunt frustrați. (…) O regulă de bun simț este să nu mințiți, domnule Orban. Nu ați fost agresat. Mințiți”, a spus Dan Tănasă.

Incidentul a fost produs in contextul în care AUR și-a mobilizat susținătorii la Parlament pentru a protesta față de legea privind copiii în situații de risc.

Şefa AUR Botoşani a vrut să intre cu cartușe în Parlament

Tot ieri, şefa filialei AUR Botoşani a fost oprită la intrarea în Palatul Parlamentului, după ce reprezentanţii SPP au descoperit, la controlul de la poarta de acces, patru cartuşe. Potrivit unor surse din Poliţie, citate de Agerpres, femeia implicată în incident a afirmat că muniţia reprezintă suveniruri de la o tragere. Acestea par, la prima vedere, capete trase, fără încărcătură.

Ea a fost dusă la secţia de poliţie şi este cercetată de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Accesul în Camera Deputaţilor a fost blocat.

Liderul AUR, George Simion a afirmat despre acest incident că gloanţele erau suveniruri.

Circ făcut de George Simion în plenul Parlamentului

Nu doar simpatizanţii AUR au făcut ieri circ ci şi liderul partidului, George Simion. În plenul Parlamentului, acesta a acuzat membrii Comisiei de sănătate că au votat prin intermediul aplicației WhatsApp.

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Câteva sute de susținători AUR s-au adunat miercuri dimineață în fața Parlamentului într-un protest, ca reacție la un proiect de lege privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie” propus de Guvern, provenit de la Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea.

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Jandarmeria Română anunţă că celor prezenţi li s-a adus la cunoştinţă că acțiunea de protest nu îndeplineşte condiţiile legale, însă participanții şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.

La un moment dat, manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Potrivit liderului AUR, George Simion, protestul a fost pentru „oprirea legilor antinaționale”. „Nu cedăm, copiii îi apărăm!” și „Trădătorii”, au scandat manifestanții.

Legea „Observatorul copilului”, care a iscat tot scandalul, a fost ieri în dezbatere şi a fost aprobată. Aceasta și urmează să stabilească „norme clare privind intervenția autorităților administrației publice locale în vederea îndeplinirii atribuției referitoare la prevenirea separării copilului de familia sa, respectiv la menținerea copilului în familie”. Prin proiectul de lege se înființează Observatorul copilului, prin intermediul căruia vor fi identificați și înregistrați toți copiii aflați în situație de risc de separare de familie, relatează HotNews.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri