AcasăACTUALMașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda reducerii subvenţiei acordată de...

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda reducerii subvenţiei acordată de stat la achiziția acestora

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda faptului că mai multe țări, printre care și România, au redus subvenția acordată de stat la achiziția acestora. Și în ciuda știrilor care circulă că interesul pentru vehicule electrice este în scădere.

Cel puțin una din cinci mașini vândute la nivel mondial în acest an ar urma să fie electrice, iar cererea în creștere prevăzută pentru următorul deceniu ar urma să remodeleze industria auto mondială și să reducă semnificativ consumul de petrol pentru transportul rutier, potrivit noii ediții a raportului anual Perspectiva Globală asupra Vehiculelor Electrice al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

Mașinile electrice continuă să se vândă

Cel mai recent raport, publicat zilele trecute, arată că vânzările globale de automobile electrice vor rămâne solide în 2024, ajungând la aproximativ 17 milioane de unități până la sfârșitul anului.

În primul trimestru, vânzările au crescut cu aproximativ 25% față de aceeași perioadă din 2023 – o rată de creștere similară cu cea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent, dar pornind de la o bază mai mare. Numărul de automobile electrice vândute la nivel global în primele trei luni ale acestui an este aproximativ echivalent cu numărul de automobile vândute în tot anul 2020.

În 2024 se estimează că vânzările de mașini electrice în China vor face un salt la aproximativ 10 milioane unități, reprezentând aproximativ 45% din toate vânzările de mașini din această țară.

În Statele Unite, se preconizează că aproximativ una din nouă mașini vândute va fi electrică – în timp ce în Europa, în ciuda perspectivelor în general slabe pentru vânzările de autoturisme și a eliminării treptate a subvențiilor în unele țări, mașinile electrice vor reprezenta în continuare aproximativ una din patru mașini vândute, potrivit raportului dat publicității de AIE. Această creștere se bazează pe o cifră record în 2023.

Continuarea în PRESShub.

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri